Häng med på en temaresa!

Vi har samarbete med några magasin som tillsammans med oss arrangerar Temaresor under året. Dessa kan ni som prenumeranter anmäla er till och följa med på till prenumerantpris. Om ni önskar att följa med utan att vara prenumerant går det i mån av plats.

Grönland – Uummannaq

1 – 12 juli 2022

Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden –  Uummannaqfjorden på nordvästra Grönland. De väldiga isbergen med oändliga färgskiftningar och dramatiska formationer kalvar från den väldiga inlandsisen. Bland isbergen simmar giganter som knölval, sillval och vikval, allt inramat av snöklädda bergstoppar runt 2000 m höga. Följ med på en resa långt utanför allfarvägarna!

Rovos Rail & Victoria Falls

Med världens vackraste tåg genom några av världens vackraste länder. Kombinationen Rovos Rail och Afrika är svårslagen för den som vill uppleva bländande vackra landskap och klassisk lyx. Ombord på Rovos Rail njuter vi av femstjärnig service, mat och boende allt medan det Afrikanska landskapet sveper förbi i sakta mak. Resan börjar på Rovos Rails egna station i Pretoria där vi möts av tågpersonalen, bjuds på champagne och träffar våra medresenärer innan avgång. Under dagarna ombord på Rovos Rail njuter vi av utsikten från tågfönstret, äter mat av toppklass och umgås med varandra.

Vi avslutar resan vid ett av världens stora naturliga underverk, Victoriafallen. Fallen fick sitt namn efter den brittiska drottningen av David Livingstone då han 1855 snubblade över dessa fantastiska vattenfall som idag utgör gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Som mest forsar 10 miljoner liter vatten per sekund ned i Zambezifloden. Att det lokala stamfolket använder namnet most-oa-tunya “röken som mullrar” är inga problem att förstå vid första anblicken.