Följ med Damernas Värld på modehelg i Milano!

Den 4 till 7 oktober 2018 visar Martina Bonnier sitt personliga Milano – modets huvudstad.

Fantastiskt mode, smakful inredning, underbar mat, det är inte många städer som slår Milano när det gäller livets goda. En som verkligen har tagit Milano till sitt hjärta är Damernas Världs chefredaktör Martina Bonnier, som upptäckte staden för drygt tjugo år sedan i samband med modeveckan, och som sedan dess ser till att regelbundet komma tillbaka, det blir minst fem besök per år.

–  Jag älskar att bara gå omkring här, för det finns alltid nya saker att upptäcka. Du kan gå in i ett hål i väggen och komma ut i en vacker stadsträdgård med prunkande blommor, eller bara sätta dig på en kvarterskrog och få en fantastisk pasta. Och så alla vackra byggnader,  många prestigebutiker ligger i gamla 1600-talspalats med väggmålningarna kvar. En av fördelarna med Milano, enligt Martina, är stadens relativa litenhet, vilket gör att man hinner se och göra mycket på kort tid. En annan fördel är milaneserna. – De är sanna livsnjutare och har kvalitetskänslan i ryggraden. Man kan se det på kashmirtröjan som taxichauffören har över axeln, hur de kombinerar färger,  det finns en avslappnad elegans med en liten twist på allt de gör. Och så är de väldigt vänliga också.

Följ med på vår weekend i modets och hantverkets tecken. Vi bor på ett läckert lägenhetshotell – Damernas Världs egna Town House i Milano! Och svenska Marie Ekström från Miemil Eventi är med under hela resan.

Program

Torsdag den 4 oktober
Ankomst till Milano. Vi möts av svenska Marie Ekström, bosatt i Milano, som kommer att vara med oss under hela resan. Efter incheckning på hotellet äter vi en lättare lunch innan vi börjar utforska staden tillsammans. Vi tar en kort promenad till Galleria Corso Como 10, en conceptstore där café, böcker, mode och konst finns under samma tak.

Vi tar sedan tramen till Centro Storico där vi får se Galleria Vittorio Emmanule (världens äldsta galleria), Milanos stora katedral – Il Duomo och Scala Teatern. Här njuter vi av en paus på Giacomo Arengario. Här brukar det vara modevisningar under Milano Fashion Week.

Nästa stop blir Gallery Antonio Battaglia, ett fantastiskt litet konstgalleri i stadsdelen Brera. Här träffar vi Sara Battaglia, modedesigner och en färgstark personlighet i modevärlden. Sara och Martina samtalar om design, mode och kreativiteten som alla syskonen Battaglia delar. Saras syster är Giovanna Battaglia, även hon en färgstark kvinna och bland annat fashion editor hos Vouge. Sara visar oss sin senaste kollektion och vi får även möjlighet att shoppa hennes fina väskor.

Middag äter vi på välkända N’ombra de Vin, stället där Milanos jetset själva tar sin apertivo.

Fredag den 5 oktober
Vi börjar dagen med besök i Santa Maria delle Grazie, kyrkan där Leonardo da Vincis Nattvarden finns. En kort promenad bort hittar Marchesi, ett café som funnits här sedan slutet av 1800-talet. Lunch äter vi på Rinascentes takterrass med utsikt över Duomen. Därefter tar vi oss till modekvarteren och besöker Bottega Veneta, Dolce & Gabbana, Prada, Gucci och Armani. Armani Bamboo Bar har vi som samlingspunkt under eftermiddagen, internationell stämning med utsikt över Milanos takåsar.

Eftermiddagen avslutar vi hos Max Mara där vi får träffa deras brand representative som tillsammans med Martina berättar om deras historia, ikoniska plagg och om hur kollektionerna har utvecklats från början av 50-talet till idag. Vi bjuds på cocktails och får även tips och råd av deras personal shoppers.

Väl tillbaka i vårt Town House finns det tid för avkoppling för den som vill. I vår lounge ses vi sedan för en apercena, en blandning av apertivo och middag som lagas av vår privata kock. Efter middagen tar vi oss ett stenkast bort till Cerecio7. En exklusiv rooftop bar som ligger i närheten av hotellet och ägs av Dsquared2. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över hela stan.

Lördag den 6 oktober
Vi börjar dagen med besök hos Fondazione Prada, ett konstmuseum som är ett måste när man är i Milano. Vi tar även en kaffe i Bar Luce, designat av Wes Andersson och Rem Koolhaas som även designat den välkända byggnaden med guldvägg. Pradas Golden Tower.

Lunch äter vi på Potafiori som är en mix av restaurang och blomsterhandel.

På eftermiddagen får vi egen tid för shopping och kartor med Martinas favoritbutiker och ställen. Vi samlas igen för apertivo hos Villa Necchi, en elegant privat villa från 30-talet. Middag äter vi på Bistrot Giacomo, en riktig klassiker i Milano med mysig inredning och fantastisk mat.

Söndag den 7 oktober
För de som vill börjar vi dagen som många andra milanesare med en löprunda i parken. På lagom avstånd hittar vi både Parco Sempione och Giardini Indro Montanelli, lummiga stadsparker som bjuder på härliga 5 km rundor.

Lyxig brunch på hotellet innan avresa till flygplatsen ca kl. 12:00

Fakta

Pris (del i dubbelrum):
19 995 kr per person för prenumeranter
20 995 kr per person för icke prenumeranter

Tillägg för enkelrum: 4 000 kr (på förfrågan).

Priset inkluderar:
Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Milano (via Amsterdam) t/r.
Dagsaktuella flygskatter.
Boende i dubbelrum (3 nätter) på Le Suite di Palazzo Segreti
T/r flygplatstransfer
Tredagars ATM/Tram kort.
Samtliga i programmet nämnda studiebesök och entréer.
Samtliga gemensamma måltider enligt program (2 frukost, 1 brunch, 3 lunch, 3 middag).
Luncher och middagar inkluderar 3-rätters meny med en halv flaska vin, vatten och kaffe.
Svenska Marie Ekström är med under hela resan.
Martina Bonnier och en representant från Damernas Värld är med under hela resan.

I priset ingår ej:
Måltider och aktiviteter på egen hand
Dryck till måltiderna utöver ovan nämnda
Dricks
Reseförsäkring och avbeställningsskydd