Bhutan – Land Of The Thunderdragon

Bhutan öppnades för turism 1975. Inledningsvis tilläts endast 5 000 turister per år att besöka landet men antalet ökar stadigt. I det övervägande buddistiska kungadömet Bhutan fästs stor vikt vid kulturarv och traditioner där det  från officiellt håll görs medvetna ansträngningar för att bevara en egen kulturell identitet. Det här gör att landet kan erbjuda upplevelser utöver det vanliga av kultur, historia, flora, fauna och inte minst själsligt omvälvande scenerier i ett bergslandskap som inte står många efter.

Aman

Kombinera Aman, sanskrits ord för ”fred”, med Kora, Dzongkhas (Bhutanesiska) ord för ”cirkulär pilgrimsfärd” så får ni Amankora – en serie av loger i Bhutans centrala och västra dalgångar. Amankoras loger erbjuder resenären möjligheten att komfortabelt uppleva Bhutans anmärkningsvärda landskap och rika kulturarv vid en upptäcktsfärd under Himalayas skyhöga toppar.

Aman öppnar dörrar till upplevelser på exceptionella platser, både avlägsna och i storstäder. Minutiöst utformade för att passa i sin naturliga miljö är Amans anläggningar kända för sitt utrymme och sin avskildhet. Varje anläggning välkomnar gäster som om det vore hem till en nära vän. Det är en strategi som har förändrats lite sedan 1988 när Adrian Zecha byggde en retreat på Phukets västkust. Han namngav det Amanpuri, som betyder ”plats för fred”, och Aman föddes. Idag ingår 31 resorts, hotell och privata bostäder i 20 länder, och Aman fortsätter att söka efter omvälvande upplevelser och imponerande platser runt om i världen.