Antarktis kryssning

En resa bortom allfarvägarna med naturscenerier som sätter sina spår i själen! Denna kryssning visar upp planetens sydligaste område på ett närgånget och fascinerande sätt. Ni besöker forskningsstationer, går iland bland pingviner och sälar, åker gummibåt mellan isflak och valar –  som dyker ner till enorma djup för att hitta föda –  allt detta i temperaturer som kräver andra kläder än badbyxor och solhatt. Belöningen är nya intryck och ett varmt bastubad!

Oceanwide Expeditions

Vi är pionjärer med fartygsbaserade expeditioner, uppfinnarna av Basecamp Antarctica  och de första att ta äventyrsresenärer sjövägen till de avlägsna arktiska Spetsbergen. Vårt mål är att göra annorlunda expeditioner där du lämnar fartyget och hamnar i händelsernas centrum så ofta det går. Våra seglatser är korta och raka vilket ger dig tid i land för att medverka i olika aktiviteter anpassade för dina förutsättningar.

Upptäck en annan värld på gränsen till vår egen. Komma nära natur och djur genom våra turer till lands och sjöss två gånger om dagen. Vår erfarna besättning och våra anpassade fartyg ger säkra passager, snabba och bekväma landstigningar. Din resa är vår passion. Vår internationella besättning med lång erfarenhet bjuder dig en bekväm och informativ upplevelse med föreläsningar om polarforskning och lokal historia.

Allt du kan se höra och göra vid våra aktiviteter såsom Kajakturer, snöskovandringar, bergsklättring, camping, dykning och mycket mer. Vi förser er med det mesta av utrustningen ni behöver och våra gummibåtar tar er iland och ut på turer.