Zanzibar
 

Zanzibar är en av Indiska oceanens bäst bevarade ”hemligheter”.
En paradisö med tropisk grönska och en djungel av kokospalmer. Stränderna är sagolika, en del så orörda att det enda ljudet du hör är rasslet från palmkronorna och den turkosa oceanens vågor som rullar in över den vita korallsanden. Du befinner dig strax söder om ekvatorn, några mil utanför Tanzanias kust. Den som både vill koppla av i ett underbart tropiskt klimat och uppleva något nytt, spännande och annorlunda blir inte besviken.

Kombinera din vistelse på Zanzibar med en safari i Tanzania eller Kenya. Trackers hjälper dig att skräddarsy din resa.

 
The Palms *****
 

The Palms erbjuder en exklusiv kombination av elegans och avkopplande atmosfär. De sex smakfullt inredda villorna ligger på en på en ljuvlig sandstrand på östra Zanzibar, cirka en timme från Stone Town. Varje villa är drygt 150m2 stor med sovrum, vardagsrum och en stor möblerad veranda med jacuzzi och utsikt över Indiska Oceanen. Här finns även Zanzibars första riktiga spa där hotellets gäster kan välja mellan i ett stort utbud av olika behandlingar och massages.
The Palms är en upplevelse för både kropp och själ.

 

Breezes Beach Club ****+

 

Breezes är det perfekta valet för dem som söker en avkopplande och romantisk vistelse på Zanzibar. Den vackra trädgården i kombination med den kritvita stranden ger hotellet en fridfull inramning. Hotellets känsla för detaljer, personliga service och högkvalitativa mat har gett det sitt välrenommerade rykte. Inredningen är typisk elegant för Zanzibar med vackra träsniderier, glänsande mässings detaljer och broderade textilier. Rummen är rymliga och självklart utrustade med både luftkonditionering och balkong eller markterrass. Hotellets gäster har även tillgång till The Palms Spa som ligger på samma strand.

 
Bluebay Beach Resort ****+
 

Bluebay öppnades 1999 och ligger på en underbart kritvit sandstrand på Zanzibars östkust ca 45 min från Stone Town. Hotellet har två restauranger, två barer och pool. Rummen är inredda med traditionella möbler och dekorationer från Zanzibar och har alla dusch/wc, mosquitonät, takflät och luftkonditionering. På resorten finns även ett fitness center, tennisbanor och ett PADI dykcenter samt spa anläggning.

 
Pongwe Beach Hotel ***
 

Pongwe Beach Hotel är ett litet familjedrivet hotell vid en av Zanzibars vackraste stränder på östkusten. Hotellets bungalows är byggda i traditionell stil och har alla privat badrum med dusch/wc, fläkt och egen terrass. Pongwe är känt för att alltid ha en internationellt erkänd kock som serverar utsökt mat. Hotellets egen båt erbjuder snorkelturer och utfärder för den som önskar.

 
Matemwe Beach Village **
 

Matemwe Beach Village är ett litet och enkelt men hemtrevligt och välkomnande hotell beläget på nordöstra Zanzibar. Den enkla standarden vägs till stor del upp av den trevliga personalen samt den förträffliga maten. Från stranden ser man över till ön Mnemba med Zanzibars troligen bästa dykning och snorkling.
Hotellet har ingen pool eller luftkonditionering men hotellets gäster bor här framförallt på grund av den avslappnade atmosfären och närheten till dykning i absolut världsklass.

 
Serena Inn, Stone Town ****+
 

Serena Inn är i vårt tycke Stone Towns bästa hotell. Utsikten över havet ger hotellet en mjuk och lugn atmosfär trots att det centrala läget i staden. De rymliga rummen är elegant inredda med hantverk från ön. Här finns självklart luftkonditionering, minibar och hårtork. En utmärkande detalj är att badrummen även är inredda med turkiskt bad. Efter en intensiv dag i Stone Town eller på utfärd runt ön är det skönt att kunna koppla av lite vid hotellets pool innan middagen.

 
Emerson & Green, Stone Town ****
 

Emerson's & Green är Stone Towns mest kända hotell. Inhyst i ett av stadens största och vackraste palats med mycket av den arabiska atmosfären bevarad förmedlar hotellet en känsla av mystik och svunna storhetstider. Här finns endast tio dubbelrum och sex sviter, alla individuellt inredda. Hotellet är även en samlingspunkt för många besökare som de inte bor på hotellet då restaurangen högst upp i hotellets torn serverar utmärkt mat och har bästa utsikten i stan. Solnedgångarna är spektakulära.

 
Tembo Hotel, Stone Town ***
 

Tembo är ett prisvärt och bra beläget hotell för de som vill spendera några dagar med att utforska Stone Town eller göra utfärder i omgivningarna. Rummen är traditionellt inredda och utrustade med luftkonditionering, telefon och minibar. Hotellet har även en liten pool som ger svalka mitt på dagen eller ett uppfriskande dopp efter en upplevelserik dag.

Kontakta Trackers för priser.