Zambia - orörd vildmark

Välkommen till Kafue, Luangwa, och Lower Zambezi! Till vidsträckta savanner, dalgångar, och våtmarker. Till Tanganyikasjön Zambezifloden och Victoriafallen. Zambia är annorlunda och bjuder på variation. Här kan du möta giraff och buffel till fots, fiska efter Afrikas största Tigerfish och flyga över de mäktiga Victoriafallen.

Det var i Zambia man introducerade vandringssafaris, det bästa sättet att uppleva den rika floran och faunan i landets nationalparker. Här har man nu möjlighet att uppleva naturen tillsammans med några av kontinentens främsta vandringsguider. Naturligtvis erbjuds även mer traditionell safari för den som önskar. Zambias djurliv visar upp en imponerande mångfald och några av de vildaste och mest avlägsna nationalparkerna i Afrika. Endemiska arter av giraff och gnu hittar man i Luangwa medan stora hjordar med svart Lechwe strövar på Bangwelulu’s flodslätt.

 
 
Kafue National Park
  Ett besök i Kafue National Park är en fascinerande resa i en av Afrikas vildaste och minst besökta nationalparker. Ni möter savann och mjukt böljande slättlandskap, bush och våtmarker. Kafue är känt för ett fantastiskt djurliv, inte minst för stora bestånd av lejon och 100-tals fågelarter. Med sina 22 500 kvadratkilometer är Kafue en av Afrikas största nationalparker. Lungafloden i öst är ett permanent tillflöde till Kafuefloden och bortom dess smala skogsremsa är landskapet smyckat med tjockväxt skogsmark, öppna slätter, flodslätter och öar
av buskage. Nordväst om Kafue ligger den enorma savannen Busanga Plains med sitt årstidsvis översvämmade gräslandskap.

Läs mer >>
 
South Luangwa - safari till fots

South Luangwa National Park har en yta på 9050 kvadratkilometer och ligger i södra ändan av Africa´s Great Rift Valley, mitt emellan de två låga bergskammar som bildar den fruktsamma Luangwadalen. Det var i South Luangwa man på 1950-talet var först med att lansera safaris till fots och varje år tar sig modiga resenärer hit för att uppleva den spänning och avskildhet en safari per fots för med sig. Luamfwa Koncession ligger i den oexploaterade södra delen av parken och är den perfekta utgångspunkten för att ta del av allt det märkvärdiga som här står till buds.

Läs mer >>