Venezuela - Tepuis och caimaner

 

 

I norr vänder sig stränderna mot Karibiens övärld och i söder planar Amazonas regnskogar ut i tät mystik. Däremellan savann, platåberg, dalgångar och floddelta. Här finns världens högsta vattenfall och världens längsta bergbana, en rik indiankultur och vackra koloniala städer. I Venzuela blir ”upptäcksresande” aldrig mätta.

Vi ger er nyckeln till detta storslagna land. Tillsammans med våra lokala guider utforskar ni Ander, mäktiga vatten fall, platta berg och savanner.

 

Venezuela 14 dagar.

Kontakta Trackers för prisförslag.

Dag 1 Ankomst Caracas
Tidig avresa med reguljärflyg. Vid ankomst i Caracas möts ni av lokal engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell.
Hotell: Hotel Ole Caribe (Frukost)

Dag 2 Caracas – Merida
Tidig transfer till flygplatsen för flyg till Merida. Vid ankomst möts ni av er engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell. Under eftermiddagen gör ni en utfärd till den lilla andinska byn Jají. Här möts ni av ett grönt och bördigt landskap med sina stora fruktodlingar och kaffeplantager. Ni besöker en av plantagerna för att se och lära er hur man odlar, skördar och tar hand om de dyrbara bönorna. Ni återvänder till ert hotell sent under eftermiddagen.
Hotell: Posada Casa Sol (Frukost)

Dag 3 Mérida
Efter frukost hämtas ni av er engelsktalande guide för en tur med Méridas berömda linbana till Pico Espejo (4.765m) för fantastiska vyer av Anderna. Efter lunch gör ni en stadsrundtur i den lilla koloniala staden Mérida ni får även en chans att utforska den lokala marknaden.
Hotell: Posada Casa Sol (Frukost, Lunch)

Dag 4 Mérida
Ni börjar dagen med att resa genom de vackra omgivningarna som omger Mérida och ni passerar små andinska byarna där man lever enligt gamla traditioner. Vid lagunen Mucubaji fortsätter ni till fots för en enkel vandring på 2,5 timmar till Laguna Negra. Området för er vandring kallas ”Valle de Santo Domingo” och bjuder magnifikt landskap. Målet för er vandring, Laguna Negra, är känt för sin ständigt skiftande färg, här vilar ni en stund och njuter av lagunen som är omgiven av höga berg. Ni återvänder sedan till Mucubaji där ni har möjlighet att avnjuta färsk öring tillagad på andinskt vis. Under eftermiddagen reser ni upp till ”Pico El Aguila” Venezuelas högsta pass som om vädret tillåter bjuder på en fantastisk panoramavy. På er väg tillbaka till Mérida stannar ni för att besöka ett projekt för att bevara och föda upp kondorer som kämpar för sin överlevnad i denna del av Anderna, med lite tur får ni se de mäktiga fåglarna cirkla ovanför era huvuden. Ni återvänder till ert hotell sent under eftermiddagen.
Hotell: Posada Casa Sol (Frukost, Lunch)

Dag 5 Mérida – Los Llanos
Tidig start för resa utmed Andernas sluttningar till Los Llanos enorma slättlandskap. Ni anländer vid Habo Cedral, den ranch som är ert hem för två nätter, i lagom tid för att följa med på eftermiddagens utfärd med naturguide. Los Llanos är Venezuelas främsta område för att se vilda djur. Här finns över 320 olika fågelarter och över 50 olika arter av däggdjur bl.a. Capyvara, världens största gnagare, armadillos, tapir, myrslok, ozelot och den utrotningshotade Orinoco kajmanen.
Hotell: Hato El Cedral (Frukost, Middag)

Dag 6 Los Llanos
Under förmiddagen gör ni en utfärd med ”öppen bil” för att njuta av djurlivet och med lite tur kanske ni möter en av det mest berömda invånarna i Los Llanos, den enorma anakondan. Efter lunch gör ni en båttur på Río Matiyure och spanar efter kajmaner, floddelfiner och färggranna fåglar.
Hotell: Hato El Cedral (Helpension)

 

Dag 7 Los Llanos – Ciudad Bolivar
Efter frukost reser ni till Barinas (ca 4 tim) för flyg till Puerto Ordaz. Vid ankomst möts ni av guide för transport till ert hotell i Ciudad Bolivar. Resten av dagen är fri att utforska staden på egen hand. Ciudad Bolivar har fått sitt namn efter landets nationalhjälte och Sydamerikas befriare, Simón Bolívar El Libertador, som föddes här 1783. Vi rekommenderar ett besök i huset där han föddes, Casa Natal de Bolívar och att strosa runt vid torget Plaza Bolívar där ni även finner den vackra katedralen.
Hotell: Posada Grande de Angostura (Frukost)

Dag 8 Ciudad Bolivar – Canaima
Under morgonen transfer till flygplatsen för resa till Canaima en av världens största och mest imponerande nationalparker. Om vädret tillåter blir detta er vackraste flygresa någonsin då ni flyger längs kanten av Ayan Tepui och vidare in i ”El Diablo” för en vy av världens högsta vattenfall Angel falls. Ni landar sedan i Canaima och möts för transport till ert hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Hotell: Waku Lodge (Helpension)

Dag 9 Canaima
Dagen är fri för egna aktiviteter i Canaima med eller utan guide. Från ert hotell erbjuds en mängd olika utfärder som t.ex. vandring till Sapo Falls, Heldags tur till Angel Falls med båt, Heldags tur med flyg till den lilla indianbyn Kavac.
Hotell: Waku Lodge (Helpension)

Dag 10 - 11 Canaima – Ciudad Bolivar -
Orinoco Delta
Efter frukost flyg till Ciudad Bolivar. Vid ankomst möts ni av er guide för vidare färd österut (ca 5-6 tim) mot Orinocofloden och dess mäktiga delta. Ni bor på Caura Lodge och gör utfärder i deltat tillsammans med naturguide. Under era utfärder i deltat möter ni flera olika delar av ekosystemet och dess invånare. Ni har även möjlighet att besöka deltalandets indianer, warao eller ”kanotfolket”. Waraofolket är Venezuelas största indianska folkgrupp med 25 000 invånare spridda över ca 250 byar. Caura Lodge är byggd i kolonial stil och från terrassen har du en spektakulär utsikt över floden och djungeln. Mitt i floden inte långt från er lodge ligger den lilla ön Yokore, som under torrperioder visar upp sina vackra vita sandstränder.
Hotell: Caura Lodge (Helpension) 3 nätter

Dag 12 Orinoco Delta - Ciudad Bolivar
Efter lunch transfer tillbaka till Ciudad Bolivar för övernattning.
Hotell: Posada Grande de Angostura (Frukost)

Dag 13 Ciudad Bolivar - Caracas
Transfer till flygplatsen för återresa till Caracas. Vid ankomst möts ni och assisteras för incheckning av flyg tillbaka till Europa.

Dag 14 Hemkomst
Ni landar åter i Stockholm vid lunchtid