Tanzania – En unik upplevelse
 

Serengeti, Ngorongoro och Zanzibar, kombinera några av världens främsta nationalparker med underbara stränder och sköna bad på tropiska Zanzibar. För den som önskar lite extra aktivitet
rekommenderar vi en bestigning av afrikas tak, Kilimanjaro.

Som första svenska arrangör kan Trackers även erbjuda Nomad Safaris Tanzania. Du får uppleva detta storslagna land på ett sätt som ingen annan arrangör i Sverige kan erbjuda idag. För att kunna ge våra gäster en unik safari använder vi oss av små exklusiva lodger med högsta standard som är belägna med endast ett syfte, att erbjuda gästerna en maximal upplevelse av natur och djurliv.

Trackers ger dig möjligheten att kombinera din resa såsom du själv önskar. Du reser ut när när du önskar och stannar borta så länge som du vill.

 
Tarangire, Ngorongoro och Serengeti

Serengiti är utan tvekan en av världens mest kända nationalparker kanske mest känt för ”the great migration” med närmare en miljon djur som under året flyttar sig efter regnen.
Ngorongoro betraktas som ett världens underverk och finns med på Unescos världsarvslista. Den främsta anledningen till en safari i Ngorongoro är naturligtvis den gamla vulkankratern med sitt exceptionella djurliv. Det är världens största vulkankrater kratergolvet har en diameter på 19km och väggarna har en fallhöjd på 610 m. Utsikten från kraterkanten är något utöver det vanliga.

Läs mer >>

 
 
Serengeti Mobile Safari
  Serengeti Mobile Safari startar varje vecka. En safari under som under sex dagar tar er genom Serengetis ekosystem där ert läger flyttar mellan två olika platser. Ert fullservice läger hanteras av erfarna assistenter som tar hand om allt det praktiska och ni behöver bara njuta av naturen och djurlivet. Varje tält är utrustat med mosquitonät, två riktiga sängar, privat bushdusch och torrtoalett. Handfat med varmt och kallt vatten finns att tillgå under vissa tider på dagen. Denna spännade variant av safari bjuder på oväxlande aktiviteter i bil och till fots.

Läs mer >>
 
Nomad Loliondo Safari Camp

Loliondo Safari Camp har skapats för att komplettera Serengeti Safari Camp. Design och konceptet är identiskt. Campen flyttar inom de Maasaiområden som ligger direkt angränsande till Serengeti. Även här är landskapet och djurlivet enastående men aktivitetern fokuserar främst på Maasaikultur, vandringssafaris. Loliondon Safari Camp byter läge beroende på säsong. Lagerplatsen ligger alltid optimalt beroende på väder och var djuren befinner sig. En resa som kombinerar Serengeti och Loliondo ger besökaren garanterat den ultimata Serengeti safarin

Läs mer >>

 
 
Nomad Greystoke Mahale
  På en lång gyllene sandstrand vi Tanganyikasjön och vid foten av Mahalebergen ligger Greystoke Mahale i sitt egna paradis. Detta spektakulära och isolerade läge är hem för världens största kända bestånd av chimpanser med över 1000 individer bosatta i Mahale Mountains National Park. Greystoke Mahale ligger inom gångavstånd från en grupp med ca 60 individer och gör därmed lodgen till en av världens absolut bästa platser för att observera och fotografera dessa våra närmaste släktingar.

Läs mer >>
 
Nomad Sand Rivers Selous
Fakta om Selous Game Reserve talar för sig själva, med 50 000 km2 är Selous Afrikas största viltreservat. I reservatet finns 50 000 elefanter och över 110 000 bufflar. Trots imponerande siffror är en safari i Selous framförallt en avkopplande upplevelse. Korta morgonsafaris till fots, långa luncher och lata eftermiddagar fågelskådandes på floden.
Sand Rivers Selous är ett litet paradis av naturlig lyx. En fridfull oas men samtidigt en plats full av liv. Vackert belägen vid Rufiji flodens strand har lodgen byggts med öppenheten i fokus för att dra fördel av den dramatiska omgivningen. Alla åtta gästhus har öppen front och är byggda av sten och timmer från omgivningarna. I den inbjudande gemensamma byggnaden finns restaurang, lounge och pool.

Läs mer >>
 
 
Nomad Selous Walking Safari
 

Selous Walking Safari startar varje måndag under torrperioden (juni till oktober). En vandringssafari under fem dagar genom norra Selous där vårt läger flyttar flr varje natt. Vårt full service läger hanteras av erfarna assistenter som tar hand om allt det praktiska och vi behöver bara njuta av naturen och djurlivet. Under hela safarin servas vi av vår personal med mat och dryck . Personalen ser även till att det alltid finns dryck nära till hands och vårt läger är till och med utrustad med dusch med varmvatten.
Denna spännade variant av safari till fots bjuder på en stor variation av landskap, vi passeras floder och sjöar, skogar och öppna landskap samt varma källor.

Läs mer >>

 
Nomad Chada Katavi

Katavi National Park är en av Tanzanias mest avlägsna och mest isolerade nationalparker och därmed även en av de minst besökta. Parken täcker ett område på drygt en miljon tunnland. Forskare har här kounnat observera en större koncentration av vilt än i någon annan park i Tanzania med exempelvis buffelhjordar på närmare 3000 djur (därmed även mycket rovdjur) samt stora mängder flodhäst.

Läs mer >>

 
 
Kilimanjaro - Machamaleden
 

Kilimanjaro är inte bara känt som afrikas högsta berg utan även som ett naturens mirakel. Is vid ekvatorn tillsammans med en unik flora och fauna med jättekorsörter, solfåglar och lobelior. I bergets lägre belägna skogsområden finner du elefant, buffel och leopard. Trackers bjuder dig med på en vandring längs Machamerutten det något tuffare alternativet men som i gengäld bjuder på fantastiska naturscenerier.
Följ med och möt soluppgången på Afrikas högsta
punkt!

Läs mer >>

 
Zanzibar

Zanzibar är en av Indiska oceanens bäst bevarade ”hemligheter”. En paradisö med tropisk grönska och en djungel av kokospalmer. Stränderna är sagolika, en del så orörda att det enda ljudet du hör är rasslet från palmkronorna och den turkosa oceanens vågor som rullar in över den vita korallsanden. Du befinner dig strax söder om ekvatorn, några mil utanför Tanzanias kust. Den som både vill koppla av i ett underbart topiskt klimat och uppleva något nytt, spännande och annorlunda blir inte besviken.

Läs mer >>