Sydafrika - Regnbågsnationen  

Sydafrika är ett av världens mest mångfacetterade och mångkulturella länder. Vart man än reser i landet slås man av det ständigt skiftande landskapet, det rika djurlivet och möten med de olika folkgrupperna ger en fascinerande inblick i landets kultur och historia.
Sydafrika är känt över hela världen för sitt överflöd av vilt (naturligtvis med ”The Big Five”) och fågelliv. Kombinationen av dess flora och fauna gör Sydafrika till ett land med oanade möjligheter till bra ekoturism. Även om naturen är enastående formas landets karaktär naturligtvis av dess innevånare och deras kultur. Folkens historia går ända tillbaka till mänsklighetens vagga, de äldsta fynden dateras så långt tillbaka som 100 000 år.

 
Kapstaden
 

Få städer i världen kan mäta sig med Kapstaden när det gäller skönhet. Under en vecka besöker du såväl Godahoppsudden, Taffelberget som Kirstenbosch Botaniska trädgård. Njut av det fascinerande landskapet när ni gör stopp på vingårdar, naturreservat, flanerar vid Kapstaden Waterfront och njuter av fantastiska middagar. Denna resa kan du göra på egen hand eller tillsammans med guide.

Läs mer >>

 
Garden Route och Kapstaden

Börja din resa i Port Elizabeth eller Kapstaden och besök såväl Godahoppsudden, Taffelberget som Kirstenbosch Botaniska trädgård. Vidare genom det fascinerande landskapet gör ni stopp på vingårdar, naturreservat, bor på mysiga små hotell och njuter av fantastiska middagar. Att bada i Indiska Oceanen och shoppa hantverk finns det möjlighet till i Knysna. För en komplett upplevelse av detta fantastiska land rekommenderar vi er att kombinera denna resa med en safari för att se ”The Big 5” . Njut av middag vid lägerelden och lyssna till den afrikanska nattens alla spännande ljud.
Läs mer >>

 
 
Safari
 

Ingen resa till Sydafrika är komplett utan en safari. Här upplever ni den riktiga Sydafrikanska bushen får en inblick i den väldiga variation av arter som finns här. I gryningen och när eftermiddagshettan börjar lätta, då djuren är som mest aktiva gör ni en gamedrive med en ranger och spårare. För den som önskar finns möjlighet att göra en såkallad "bushwalk" tillsammans med en ranger och med lite tur kanske ni möter några av Afrikas Big 5 till fots - en riktig pulshöjare.

Läs mer >>

 
Rovos Rail

Med världens vackraste tåg genom ett av världens vackraste länder. Kombinationen Rovos Rail och Sydafrika är svårslagen för den som vill uppleva bländande vackra landskap och klassisk lyx. Ombord på Rovos Rail njuter du av femstjärnig service, mat och boende allt medan det Afrikanska landskapet sveper förbi i sakta mak. Resan börjar på Rovos Rails egna station i Pretoria där ni möts av tågpersonalen, bjuds på champagne och träffar era medresenärer innan avgång. Under er resa gör ni utfärder vid de intressanta platser som passeras och när det är dags att avnjuta er trerätts middag byter ni om till aftonklädsel.
Läs mer >>