Välkommen till Trackers värld!
Vi skräddarsyr din resa.

Vill ni besöka några av de mest spektakulära platserna i Afrika, Sydamerika, Indiska Oceanen, eller Arktis? Vi har kunskapen och erfarenheten att ge er det ni söker.
Är er önskan att besöka några av de sista stora vildmarkerna, möta främmande kulturer eller koppla av på en öde sandstrand. Vi skapar våra program tillsammans med våra gäster för att varje resa skall vara anpassad efter just era förutsättningar och önskningar.

Vår passion är att visa dig våra favoritplatser på jorden. Vår specialitet är att leverera exklusiva reseupplevelser som ger minnen för livet. Vårt mål är att alltid överträffa era förväntningar.

Välkommen till Trackers, din personliga researrangör.

 
TRACKERS just nu:
 
Antarktis
Inlandsis och pingviner

Malawi
Finess och djurliv

Ecuador
Gourmetmat och kondorer
Costa Rica
Djungel, forsränning och hängmatta
Pemba - Tanzania
Orörd lyx
Kanha - Indien
En av världens främsta Ecolodger
Gorongosa National Park – Moçambique
Ett nästan osannolikt naturvårdsprojekt
 
 
Botswana – Afrikas bäst bevarade hemlighet

En resa till Botswana tar dig genom några av Afrikas sista verkligt vilda och orörda naturområden. Här har ni möjlighet att uppleva allt från Kalaharis storslagenhet och ödsligheten i saltöknen Magadigadis till Okavango och Chobes överflöd av storvilt. En av höjdpunkterna är naturligtvis också de imponerande och vackra Victoriafallen.

Med fyrhjulsdrivna bilar och små flygplan kommer ni till platser långt bortom allfarvägarna och ni övernattar ni på lodger eller lägerplatser där ni har störst möjlighet att komma nära djurlivet. Varje kväll avnjuter ni en utsökt middag som tillagats av era guider. Innan ni kryper till kojs sitter ni självklart en stund runt lägerelden och pratar igenom dagens upplevelser till ackompanjemang av nattens läten.
Läs mer >>

 
 
Sydafrika - Regnbågsnationen
 

Sydafrika är ett av världens mest mångfacetterade och multikulturella länder. Med sitt otroligt skiftande landskap, sin rika flora, spännande fauna och sina vänliga invånare blir man som besökare betagen var man än befinner sig.

Att planera en resa till Sydafrika är som att välja från en palett av allt vad Afrika kan erbjuda. Känn storstadens puls, utforska vindistriktet på egen hand, fascineras av de storslagna Drakensbergen och slås av häpnad när ni i en öppen safaribil kommer öga mot öga med lejon och elefanter i Krugerparken. Vi hjälper er att hitta guldkornen bland små boutiquehotell i Kapstaden, charmiga vingårdar och ge er unika safariupplevelser.

Läs mer >>

 
Namibia - Expedition i väglöst land

I Namibia växlar landskapet mellan enorma röda sanddyner, dramatiska månlandskap och en gnistrande blå kust. Här finns möjlighet att träffa de sägenomspunna himba- och hererofolken. Besök nationalparken Etosha, en av världens största och Namibias bästa område för att se leopard och gepard. Mitt i parken ligger den vidsträckta saltslätten Etosha Pan och gnistrar i silver.

Känslan av att titta upp mot stjärnhimlen en natt i Namiböknen med vetskapen om att närmaste granne befinner sig tiotals mil längre bort sitter kvar resten av livet.
Läs mer >>

 
 
Zambia
 

Zambia är annorlunda och bjuder på variation. Här kan du möta giraff och buffel till fots, fiska efter Afrikas största Tigerfish och flyga över de mäktiga Victoriafallen. Det var i Zambia man introducerade vandringssafaris, det bästa sättet att uppleva den rika floran och faunan i landets nationalparker. Här har man nu möjlighet att uppleva naturen tillsammans med några av kontinentens främsta vandringsguider. Naturligtvis erbjuds även mer traditionell safari för den som önskar. Zambias djurliv visar upp en imponerande mångfald och några av de vildaste och mest avlägsna nationalparkerna i Afrika. Endemiska arter av giraff och gnu hittar man i Luangwa medan stora hjordar med svart Lechwe strövar på Bangwelulu’s flodslätt.

Läs mer >>

 
Zimbabwe - Victoria Falls, Mana Pools och Hwange

Zimbabwe ligger helt omgärdat av andra länder och är välsignat med stora naturtillgångar och vackra vyer. Zambezifloden fullständigt flödar över av nästan overkligt vackra naturbilder av olika slag och är dessutom moder till ett av Naturens Sju Underverk: Victoriafallen. Nationalparkerna utefter floden är omsusade, särskilt Mana Pools och dess enastående djurliv nere i ändan av Africa´s Great Rift Valley. Utmed gränsen mot Botswana kryper den gigantiska Kalahariöknens östra tungspets in över landet och blandar sig med inlandets teakskogar. Hwange National Park huserar några av södra Afrikas sista stora elefanter, bufflar och sabelantilop.

Läs mer >>

 
 
Malawi - Afrikas varma hjärta
 

Malawi kallas kärleksfullt för ”Afrikas varma hjärta”, för sina vackra naturscenerier och sin gästfria och vänliga befolkning. Sol och bad, snorkling och kajakpaddling i hjärtat av Afrika. För de flesta är Malawi ett okänt resmål, men de som hittar hit finner ett paradis för naturälskare och romantiker, botaniker och fågelskådare. Ett Afrika med finess och oväntade upplevelser. Naturen är dramatiskt skulpterad med skarpa kontraster. I norr ett storslaget bergsmassiv med toppar på upp till 3 000 meter som i söder planar ut i bördig jordbruksmark, regnskog, bush och slättland.

Läs mer >>

 
Tanzania - En unik upplevelse

Med Trackers i Tanzania får du uppleva detta storslagna land på ett sätt som ingen annan arrangör i Sverige kan erbjuda idag. För att kunna erbjuda våra gäster en unik safari använder vi oss av små exklusiva lodger med högsta standard som är belägna med endast ett syfte, att erbjuda gästerna en maximal upplevelse av natur och djurliv.

Kombinera safari i några av världens främsta nationalparker, med underbara stränder och sköna bad på tropiska Zanzibar. Det kan inte bli fel.
Läs mer >>

 
 
Kenya - Masaier och Big 5
 

Följ med på en klassisk safari med oexploaterade savanner och stolta Masaier. Här jagar rovdjur som lejon, leoparder, geparder och väldiga hjordar med elefanter rör sig långsamt över savannen. Masai Mara-reservatet på gränsen till Tanzania i västra Kenya har kanske världens högsta koncentration av vilda djur. Masai Mara är en del av det väldiga Serengeti National Park i Tanzania och är de färgstarka masaiernas land. Trackers ger dig möjligheten att kombinera din resa såsom du själv önskar. Du reser ut när när du önskar och stannar borta så länge som du vill.
Läs mer >>

 
Uganda - Gorillor, schimpanser och trädklättrande lejon

Uganda är med Afrikanska mått mätt ett litet land, i storlek med Storbritannien. Naturen utmärker sig med täta skogar, vackra sjöar och imponerande bergskedjor. De största delarna är belägna på en högplatå cirka 1000 meter över havet vilket ger ett behagligt klimat året runt. Under er safari i Uganda besöker ni Kibale forest, hem för tretton olika arter av primater, däribland schimpanser. I skuggan av Rwenzori bergen ligger Queen Elizabeth National Park med sina viltrika savanner. I söder avslutar ni med att vandra i Bwindi Forest för att besöka en av de tre gorilla grupper som lever här. Läs mer >

 
 
Moçambique - Ett land på uppåtgående
  Den före detta portugisiska kolonin Moçambique är fortfarande ett okänt resmål för de flesta. De som hittar hit upptäcker snart ett spännande land på uppåtgående. Vi att ni flyger från Maputo till Moçambiques vackra stränder och korallrev. Här hittar ni hotell i klass med de mer kända resmålen på Mauritius och Seychellerna, men med en bråkdel antal besökare. Framförallt är det stränderna i Inhambaneprovinsen och öarna i Bazarutoarkipelagen Kombinera gärna en resa till Moçambique med en rundresa eller safari i Sydafrika.

Läs mer >>
 
Marocko - Öken, berg och bazaarer

Marrakesh, Casablanca, Sahara... bara namnen har en känsla av mystik och äventyr. Marocco är sägenomspunnet och det med befog, än idag känns det som att gå in i sagan om Tusen och en natt på landets marknader och bazarer. Denna resa bjuder oss på ett äventyr som sträcker sig från det spektakulära Marrakesh, över de snötäckta Atlasbergen till Saharas vidsträckta sanddyner. För att komma landet och folket nära reser vi längs leder som härstammar från de stora karavanernas dagar och bor omväxlande i små byar och i tält under den stjärnklara himlen.
Läs mer >>

 
 
Mali - Dugon, Touareger och Timbuktu
 

Nästan alla har hört talas om den sägenomspunna staden Timbuktu men väldigt få vet att den ligger i Mali. Mitt i Västafrika sträcker sig Mali från Nigerdeltat i syd till centrala Sahara i norr. Landet dominerade Västafrikas historia under mer än tusen år. Historien har efterlämnat en rik kultur som genomsyrar det dagliga livet i hela Västafrika och som karakteriseras av starka traditioner.

Läs mer >>

 
Zanzibar - Världsarv och vita stränder

Zanzibar är en av Indiska oceanens bäst bevarade "hemligheter", en paradisö med tropisk grönska och en djungel av kokospalmer. Stränderna är sagolika, en del så orörda att det enda ljudet du hör är rasslet från palmkronorna och den turkosa oceanens vågor som rullar in över den vita korallsanden. Du befinner dig strax söder om ekvatorn, några mil utanför Tanzanias kust.

Den som både vill koppla av i ett underbart tropiskt klimat och uppleva något nytt, spännande och annorlunda blir inte besviken.
Läs mer >>

 
 
Mauritius - Ren njutning
 

Mauritius, mitt i Indiska Oceanen, med sina långa vita sandstränder, det azurblå havet och de högklassiga hotellen är för många sinnebilden av ett paradis. Här lever ättlingar till Indier, Araber, Européer och Afrikaner sida vid sida och respekterar varandras kultur och religion. För de som inte bara vill koppla av på stranden eller vid poolen finns här fantastisk dykning och några av världens bästa vatten för djuphavsfiske. Mauritius bjuder även på ett dramatiskt bergslandskap som lockar till upptäcktsfärder, charmiga småstäder med rikt folkliv och spännande marknader.

Läs mer >>

 
Seychellerna - Paradiset finns

Seychellerna ligger några timmars flygresa öster om Afrika i Indiska Oceanen, strax söder om ekvatorn. Hit vallfärdar människor från hela världen för att koppla av, njuta av solen och den sagolikt vackra naturen. Sannolikt ligger några av världens vackraste stränder här, den vita korallsanden inramas av turkosblått vattnet och majestätiska granitformationer. De första permanenta bosättningarna uppfördes så sent som för 200 år sedan och av de 115 namngivna öarna är många fortfarande obebodda.

Läs mer >>

 
 
Madagaskar - Lemurernas rike
 

Världens fjärde största ö är en märklig plats med en brokig kultur av franska, afrikanska, asiatiska och arabiska influenser. Kanske är det främst de märkliga djurarterna och unika växterna som väcker reslusten till lemurernas och apbrödsträdens rike. Ön är täckt av högplatåer, dramatiska bergslandskap, sjöar, tropisk regnskog, mangroveträsk, kakao-, te och kaffeodlingar. Sköna bad och några av den Indiska Oceanens främsta dyk och snorkelvatten finner du utanför Isle Sainte Marie.

Läs mer >>

 
Argentina - Bland gauchos, glaciärer och de mäktiga Anderna

En resa till mångfaldens kontinent med tangons huvudstad Buenos Aires, de vindpinade slätterna i ‰Tierra del Fuego‰ och de kilometerlånga glaciärerna i Los Glacieres National Parque. På Valdeshalvön spanar ni efter späckhuggare som jagar sjölejon och på Pampas vidsträckta gräsland möter ni argentinska cowboys. Med Trackers får ni ett skräddarsytt program helt enligt era egna önskemål.

Läs mer >>

 
 
Bolivia - Mångfaldens land på äventyrens kontinent
 

En resa i tiden såväl som genom några världens av mest orörda nationalparker, Apolobamba i det innersta av Sydamerikas Ander och Amazonas Madidi National Park som till början på 1990 var outforskat av människan. Under vår resa möter vi stolta andinska indianer som bevarat sitt kulturarv och sina traditioner, den mäktiga kondoren och skygga jaguarer.

Läs mer >>

 
Brasilien - Samba, caimaner och ändlösa stränder

Upplev Pantanals vilda våtmarker, paddla kanot i det innersta av Amazonas eller upptäck Brasilien under vattenytan i fantastiska Fernando de Noronha Marine National Park. Trackers hjälper dig att hitta de undangömda pärlorna i detta fantastiska land. Tillsammans med ett startpaket komponerar du din resa exakt så du vill ha den. Det spelar ingen roll om du önskar dansa samba på på gatorna i Rio de Janeiro eller njuta av lata dagar på en strand i Bahía. Med Trackers får du ett skräddarsytt program helt enligt dina önskemål.

Läs mer >>

 
 
Chile - Från öken till inlandsis
 

Ta en långsmal bit av Kalifornien, klistra dit en bit av Saharaöknen i norr och spräng in Norges fjordar i söder, allt mot en kuliss av höga, spetsiga berg och du får Chile, ett av världens mest varierande och dramatiska länder. Här möter du ett gästvänligt folk, smakar på druvorna som ger några av de viner vi hittar i våra butiker. Vandrar eller åker båt genom ett landskap som känns väldigt bekant men samtidigt mycket exotiskt.

Läs mer >>

 
Costa Rica - Centralamerikas juvel

Landets som kallas för Centralamerikas juvel är inte mycket större än Danmark men har en biologisk mångfald som få länder kan visa upp. Flera olika typer av regnskog, en Atlantkust, en Stillahavskust och ett pärlband av vulkaner som färgar hela floder med sina mineraler. Här badar man i vulkaniska källor, vandrar i regnskogen och njuter av världens kanske godaste kaffe.

Las mer >>.

 
 
Galapagos - De förtrollade öarna
 

Galapagosöarna, mitt på ekvatorn, är ett av vår planets verkligt naturliga underverk. Här sker allt fortfarande på djurens villkor och vi människor är bara tillfälliga besökare. Under en veckas tid kommer ni att kryssa runt arkipelagen i lugnt tempo. Ni kommer att njuta av naturen, djuren och god mat. Ni besöker även Ecuadors vackra huvudstad Quito, den berömda indianmarknaden i Otavalo och reser runt de spektakulära sjödistrikten i norra delarna av Ecuador.

Läs mer >>

 
Peru - En resa i tiden

Möt ett färgstarkt land med ett stolt folk. Musiken, språket och kläderna tycks förflytta dig bakåt i tiden till det stora Inkarikets tidevarv. Andernas bergskedja med den vindpinade högslätten Altiplanon, kusten med sina ofruktbara öknar och bördiga dalgångar, Amazonas heta regnskogar. Följ med på en resa bland stolta andinska indianer, mäktiga kondorer och skygga jaguarer.

Läs mer >>

 
 
Venezuela - Tepuis, caimaner och vattenfall
 

I norr vänder sig stränderna mot Karibiens övärld och i söder planar Amazonas regnskogar ut i tät mystik. Däremellan savann, platåberg, dalgångar och floddelta. Här finns världens högsta vattenfall och världens längsta bergbana, en rik indiankultur och vackra koloniala städer. I Venzuela blir ”upptäcksresande” aldrig mätta.

Läs mer >>

 
Grönland - Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Som enda researrangör i Europa erbjuder Trackers en unik paddling i Grönlands solsäkraste område - fjordarna vid Uummannaq på nordvästra Grönland. De väldiga isbergen med oändliga färgskiftningar och dramatiska formationer kalvar från tillsynes ändlösa glaciärer. Bland isbergen simmar andra giganter som knölval, vitval och vikval allt inramat av snöklädda bergstoppar runt 2000 meter höga. Följ med på en paddling långt utanför allfarvägarna. Vi besöker även isfjorden i Ilulissat som är upptagen i UNESCO´s världsarvslista.
Läs mer >>

 
 
Indien – Kontrasternas och motsägelsernas land
 

Indien är ett land av kontraster och motsägelser. Här hittar du ett rikt djurliv, en rik kultur, exotisk mat med många smaker och kryddor, omväxlande natur. Från ändlösa stränder till Himalayas majestätiska toppar. Väldiga skogar och täta snår med ett rikt djurliv som tiger, lejon och leopard. Landskapet varierar från torra öknar och tropiska stränder till tät djungel och höga berg.

Läs mer >>

 
Himalaya - Bhutan och Nepal

Du befinner dig bland världens högsta berg och naturen är minst sagt storslagen. Vi kan utlova en upplevelse som slår det mesta. Att få skåda jordens högsta punkt Mt. Everest med egna ögon är något man aldrig glömmer! Buddismen genomsyrar vardagen och det som på många andra resmål berättas om något som hände förr sker här fortfarande och som besökare får man uppleva ”historia i nutid”.
Läs mer >>

 
 
Alaska - The last frontier
 

ALASKA- bara namnet framkallar fantastiska visioner. Ingen annan region i Nord-Amerika inrymmer så mycken mystik som Alaska. Det betyder också Det Stora Landet i Väster. Den tillfälliga besökaren förstummas av de gigantiska glaciärerna, den svepande tundran, U-formade dalar, frodiga regnskogar, djupa fjordar. Faunan är givetvis ett stort dragplåster. Att på nära håll studera en reslig grizzlybjörn eller få stanna bilen när skogens konung “The Moose” korsar vägen samtidigt som den vithövdade örnen svävar över våra huvuden, är synintryck som man kommer att minnas för evigt.
Läs mer >>

 
Expedition Svalbard M/S Origo

Följ med oss på en oförglömlig resa till det vilda Svalbard. Vi färdas ombord på det svenska fartyget M/S Origo. Resan leds av Årets Kvinnliga Äventyrare Vera Simonsson och Polarguiden Oscar Westman som tar oss till Arktis mest storslagna platser. På nära håll upplever vi orörd natur och ett myllrande djurliv.
Välkommen ombord!

Läs mer >>

  Indien
 
Paddling i Nordnorge
 

Tusentals öar, kobbar, skär och vita sandstränder kännetecknar kusten utanför Bodø. Kristallklart vatten med upp till 30 meters sikt gör att vyerna ner i vattnet är minst lika spektakulära som fjällen som sträcker sig upp mot skyn. Fågellivet är oerhört rikt med bland annat lunnefåglar, tobisgrisslor och havsörnar. Utter, mink, räv, säl och tumlare förekommer i stor mängd och har vi riktigt tur siktar vi val i vattnet.

Läs mer >>

 
Gruppresor

Trackers erbjuder även grupper, företag och föreningar specialarrangemang utanför vårt ordinarie program. Oavsett om ni önskar en helg i naturen runt hörnet eller resan till några av jordens mest exotiska platser kan vi ordna just Er dörmresa.

Gör en gruppförfrågan.

  Indien