Seychellerna
 

Seychellerna ligger några timmars flygresa öster om Afrika i Indiska Oceanen, strax söder om ekvatorn. Hit vallfärdar människor från hela världen för att koppla av, njuta av solen och den sagolikt vackra naturen. Sannolikt ligger några av världens vackraste stränder här, den vita korallsanden inramas av turkosblått vattnet och majestätiska granitformationer.

De första permanenta bosättningarna uppfördes så sent som för 200 år sedan och av de 115 namngivna öarna är många fortfarande obebodda. Huvudstaden Victoria ligger på ön Mahé och det är också här som de flesta av landets invånare bor.

Kombinera gärna Seychellerna med en safari i Kenya. Trackers hjälper dig att skräddarsy din resa.

 

 
North Island *****+
 

North Island är en av världens mest exklusiva resorts och erbjuder ett sagolikt oförstört tropiskt paradis på en helt privat ö. North Island är en av fyrtio granitöar i Seychellernas inre arkipelag som anses vara en av de vackraste ögrupperna på jorden. Ön har fyra stränder, en i vart vädersträck och ger sina besökare och unik ö upplevelse året runt.

Ön ligger cirka fyrtio minuter med helikopter från Mahé och har elva exklusiva gästvillor som ger begreppet barfotalyx en ny innebörd. Som gäst kan du bland annat aktivera dig med mountain biking, njuta av spa behandlingar eller dyka i de kristallklara vattnen som omger ön men främst handlar det dock om att njuta.

 

Denis Private Island *****

 

Denna korallö är 1800 m lång och 1300 m bred. Hotellet Denis Island Resort tar sina råvaror till köket från den egna odlingar. Ön är belägen 80 km från Mahé och det tar 30 min att flyga hit. Vattnen runt ön är utmärkta för fiske. Bästa tid att fånga marlin är under maj, oktober, november och december men segelfisk, barracuda och bonito fiskas året runt. Man innehar fem världsrekord för ”Dog Tooth Tuna”. På ön finns även en liten by med ett femtiotal invånare.

 
La Digue Island Lodge, La Digue ***+
 

La Digue Island Lodge är ett charmigt hotell i kolonial stil bestående av chalets och hotellrum i en stor parkänläggning vid en långgrund sandstrand. På La Digue finns nästan inga bilar, de flesta transporter sker fortfarande med oxkärror och öns besökare tar sig runt till fots eller med Mountain Bikes.

På hotellet finns två restauranger, en bar, dykcenter och ett trevligt poolområde. De 60 rummen är uppdelade i fem olika kategorier av olika storlek, standard och läge. De enklare rummen är inhysta i ett byggnadsminnesmärkt kolonialhus och de mer påkostade chalets ligger direkt vid stranden.

 
Coco de Mer, Praslin ****
 

Coco de Mer på Praslins sydvästkust ligger direkt på stranden i Anse Boise de Rose bukten. Hotellet är känt för sin höga servicenivå och varma atmosfär. Hotellet har egen restaurang, bar och pool men erbjuder även sina gäster att utnyttja faciliteterna på systerhotellet Black Parrot som ligger på samma strand. Dessutom finns tennis och squashbanor, minigolf och ett gym. Alla de 40 stora rummen har havsutsikt och egen veranda eller balkong. Under perioden maj till september kan hotellets egen strand ha sämre badförhållanden pga tång under denna period erbjuds istället gratis shuttle till stranden Anse Lazio.

 
Palm Beach Hotel, Praslin ***
 

Palm Beach Hotel är ett litet hotell med endast 16 rum beläget direkt på stranden på sydvästra Praslin. Hotellet öppnade så sent som 2003 och är inhyst i en villa med typiskt kreolsk arkitektur. Värdparet är mycket måna om att ge personlig och bra service till sina gäster. Alla rummen har havsutsikt samt luftkonditionering och takfläkt. Från restaurangens veranda kan man njuta av utsikten över bukten i den stilla brisen som ofta sveper över ön. Under perioden maj till oktober när de sydvästliga passadvindarna blåser kan hotellets strand ha dåliga badförhållanden och erbjuder då istället gratis transport till stranden Cote d'Or på östra Praslin.

 
Lazare Picault, Mahé ***
 

Lazare Picault är ett enkelt men varmt och välkomnande pensionat beläget på en bergssluttning ovanför Lazarebukten på sydvästra Mahé. Den vackra stranden nås på några minuters promenad från hotellet.

Hotellet har en egen bar och à la carte restaurang men ingen pool. Här finns fjorton enkelt och rustikt inredda bungalows i tre olika kategorier, alla med dusch/wc, takfläkt och luftkonditionering. Samtliga rum har havsutsikt.

Kontakta Trackers för priser.