Peru - En resa i tiden  

Möt ett färgstarkt land med ett stolt folk och låt musiken, kläderna och språket förflytta er bakåt i tiden till det stora inkarikets tidevarv.

I den gamla inkahuvudstaden Cusco, vackert belägen i Urubambadalen i södra Peru, besöker ni ”the Sacred Valley of the Incas”. Ni möts av doftfyllda och färgsprakande indianmarknader, där allt från ponchos till levande djur är till salu. Nordväst om Cusco ligger det mytomspunna Machu Picchu, inkafolkets sista fäste och stad som under århundraden var begravd i Andernas tropiska djungler.

I Manú nationalpark finns Sydamerikas mest intakta ekosystem och en biologisk mångfald som saknar motstycke i världen. Här finns massor av tillfällen att beskåda allsköns fåglar, kajmaner och apor.

På den vindpinade högslätten Altiplano, ligger "den vita staden" Arequipa. Här anses kolonialarkitekturen vara bäst bevarad i hela Peru. Res vidare mot Colca Canyon, världens djupaste ravin och en av de bästa platserna i världen för att se den mäktiga kondoren.

 

 

Kontakta Trackers för prisförslag.

Dag 1
Vid ankomst möts ni av engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell.
Övernattning : Hotel Casa Andina*** , Lima (F)

Dag 2
I dag gör ni en stadsrundtur i de centrala koloniala delarna av Lima. Här finner ni presidentpalatset och katedralen från 1500-talet. I antropologiska och arkeologiska museet lär ni er mer om Perus tidiga historia genom konst- och vardagsföremål från landets olika indiankulturer.
Övernattning : Hotel Casa Andina*** , Lima (F)

Dag 3
Dagen fri för egna strövtåg i Lima.
Övernattning : Hotel Casa Andina*** , Lima (F)

Dag 4
Transfer till flygplatsen för flyg mot Cusco. Ni inleder er vistelse i inkariket med ett besök i det som kallas the "Sacred Valley of the Incas". Ni möts av doftfyllda och färgsprakande indianmarknader, där allt från ponchos till levande djur är till salu. Strax utanför den lilla byn byn Pisac ligger Ollantaytambo, inkafästet vid den heliga floden Urubamba som år 1536 tappert försvarades av Inkas krigare mot Hernando Pizarros attacker.
Övernattning : Hotel Casa Andina*** , Cusco (F)

Dag 5
Efter en tidig frukost tar ni tåget på den smalspåriga järnvägen som längs Andernas bergssidor ringlar sig ned till djungeln och Aguas Calientes vid den mytomspunna heliga staden Machu Picchu. Inkafolkets sista fäste och stad som under århundraden var begravd i Andernas tropiska djungler tills dess att forskaren Hiram Bingham hittade staden år 1911. Tillsammans med er guide vandrar ni runt och faschineras över den välbevarade ruinen.
Övernattning : Gringo Bills Hostal**, Aguas Calientes (F,)

Dag 6
För den som är morgonpigg rekommenderas i dag att vandra trappstegen upp till "Inti Punku", solporten för att invänta soluppgången och se det magnifika skådespelet när molnen sakta stiger upp ur dalen och den mäktiga ruinen slutligen blir synlig. Resten av dagen spenderar ni på egen hand i Machu Picchu eller Aguas Calientes, den som önskar kan ta ett bad i
de varma källorna strax utanför byn. Under eftermiddagen tar ni tåget tilbaka till Cusco.
Övernattning : Hotel Casa Andina*** , Cusco (F)

Dag 7
Under förmiddagen gör ni en stadsrundtur i Cusco med omgivningar. Ni besöker bl.a Sacsahuaman den fästning som bevakade Cuzco under inkarikets dagar den. Det är svårt att tro att den imponerande fästningen är byggd för hand när man ser de enorma proportioner med ofantliga stenkolosser.
Övernattning : Hotel Casa Andina*** , Cusco (F)

Dag 8-9
Under Efter frukost åker ni till flygplatsen för flyg till den lilla staden Puerto Maldonado i den Peruanska regnskogen. Här väntar en halvtimmes resa med motorkanot nedför floden Madre de Dios och en halvtimmes promenad innan ni når er lodge djupt inne i det mäktiga Amazonas. Ni stannar två nätter på Amazon Eco Lodge och har möjlighet att följa med naturguider på båtturer längs floden och kortare vandringar i regnskogen vid flera tillfällen varje dag. Efter mörkrets inbrott har ni även möjlighet att följa med ut för att leta efter mer nattaktiva djur. Amazonas i södra Peru bjuder fortfarande på en till stor del mycket orörd regnskog och här finns goda chanser att se mycket skygga djur som t. ex. jätteutter, jaguar, den märkliga hoatzinfågeln och flera arter av arapapegojor.
Övernattning : Amazon Eco Lodge***, Amazonas (F, L, M)

 

Dag 10
Under morgonen lämnar ni er lodge för resa tillbaka till Tambopata och Cusco. I Cusco möts ni av er guide för transport till ert hotell.
Övernattning : Casa Andina Hotel***, Cusco (F)

Dag 11
I dag reser ni landvägen över högplatån till den lilla staden Puno, belägen just invid Titicacasjön. Ni anländer i Puno under eftermiddagen och för den som har energi kvar efter resan rekommenderar vi ett besök vid den mycket vackra katedralen som är byggd i barockstil under 1700-talet.
Övernattning : Casa Andina Hotel***, Puno (F)

Dag 12
Under morgonen gör ni ett besök vid de berömda Urus Floating Islands för att se hur man fortfarande gör balsa båtar med traditionell teknik. Kvinnorna här är kända för sin skicklighet att spinna garn och väver mycket vackra tyger.
Övernattning : Casa Andina Hotel***, Puno (F)

Dag 13
Idag besöker ni den gamla begravningsplaten i Sillustani. De runda tornen användes i gamla tider som begravningsplats för Hatun Colla fölket hövdingar.
Övernattning : Casa Andina Hotel***, Puno (F)

Dag 14
Transfer från ert hotell till flygplatsen för resa vidare mot "den vita staden" Arequipa. Efter ankomst och transfer till ert hotell är resten av dagen fri gör egna aktiviteter.
Övernattning : Casa Andina Hotel***,
Arequipa (F)

Dag 15
Arequipa är en vacker oas i denna torra del av landet. Staden anses ha den bäst bevarade koloniala arkitekturen i hela Peru. Gör en stadsvandring i denna den "vita staden" där det starkaste minnet för många besökare brukar vara det mycket vackra Santa Catalina klostret där 450 nunnor lever och arbetar med sina fantastiska trädgårdar, denna "stad i staden" som inte öppnades för allmänheten förrän 1970.
Övernattning : Casa Andina Hotel***,
Arequipa (F)

Dag 16
I dag åker ni med buss längs "El Altiplanos" vindpinade slätter mot Colca Canyon världens djupaste ravin, dubbelt så djup som Grand Canyon. Er resa går genom de mindre besökta delarna av detta fantastiska land och ni passerar byar där människorna lever enligt gamla traditioner samtidigt som landskapet bjuder på vackra vyer av pre-colombianska terrasser med vilda Lamadjur.
Övernattning : Casa Andina***, Chivay (F)

Dag 17
Under morgonens första timmar åker ni ut till "Cruz del Condor" en av världens bästa platser för att se när den mäktiga kondoren svävar över ravinen. Under eftermiddagen anländer ni åter i Arequipa
Övernattning : Casa Andina***, Arequipa (F)

Dag 18
Fri dag för egna aktiviteter i Arequipa
Övernattning : Casa Andina***, Arequipa (F)

Dag 19
Under morgonen lämnar ni er ert hotell för resa tillbaka till Lima. Ni möts av er guide för transport till ert hotell.
Övernattning : Casa Andina Hotel***, Lima (F)

Dag 20
Hemresa.

Ladda hem programmet som pdf.
Högerklicka HÄR och välj "spara som"