Paddling i Nordnorge

Tusentals öar, kobbar, skär och vita sandstränder kännetecknar kusten utanför Bodø. Kristallklart vatten med upp till 30 meters sikt gör att vyerna ner i vattnet är minst lika spektakulära som fjällen som sträcker sig upp mot skyn. Fågellivet är oerhört rikt med bland annat lunnefåglar, tobisgrisslor och havsörnar. Utter, mink, räv, säl och tumlare förekommer i stor mängd och har vi riktigt tur siktar vi val i vattnet.

Paddling - Våra paddlingar i Norge är inga expeditioner utan snarare upplevelseresor för dig som gillar att uppleva naturen från en kajak. Vi vill dock att våra deltagare ska ha paddelerfarenhet och att man gärna gjort någon tur med övernattning i svenska skärgården eller liknande. I Norge paddlar vi ca 15-25 km per dag vilket motsvara 4-6 timmars effektiv paddling i normala förhållanden. Under paddlingen ingår helpension och våra guider står för all matlagning.

Välkommen på en paddling utanför allfarvägarna!

 
 

Datum 28 augusti - 3 september 2016

Antal deltagare 10 - 14

Kontakta oss för mer information.

En komplett resa där praktiskt taget allt är inkluderat; Färdledare och kajakguide från Trackers är den svenske äventyraren Sören Kjellkvist som bland annat 2013 paddlade runt hela Norges kust utan medhavd mat och pengar. Sören har mångårig erfarenhet av att leda grupper och anpassa turen efter deltagarna. Han har dokumenterad sjukvårdsutbildning (L-ABCDE)
genomförd de senaste 2 åren och certifierad i svensk hjärt- och lungräddning samt genomgått WMI’s internationella “wilderness first aid”. Sören har även gått igenom en utbildning om värderingar, säkerhetsföreskrifter och krisplan samt har högskoleexamen inom navigation och meteorologi. Med på turen följer även ytterligare en svensk meriterad kajakguide..

Dag 1 Avresa
Tidig Avresa från Arlanda till Bodö flygplats. En av Trackers paddel guider möter upp vid flygplatsen för kort Transfer till kajaker och lägerplats som redan första natten sker i tält. Vi gör oss hemmastadda kajakerna, varandra och färdledaren berättar om turen.

Dag 2 Landegode 15-20 km
Överfart till mäktiga Landegode med bergstoppen Rypdalstinden på 802 m.ö.h. Ön som Vi följer Landegode runt och tar både lunch och nattläger på ön i någon vacker sandvik.

 

Dag 3 Helligvær 20-25 km
Helligvær består av 365 små öar, en för varje dag på året. Här kan man snirkla runt i många timmar och njuta av de fina små strandhugg och ta sig ett dopp om vädret bjuder in. Vi utforskar Helligværs alla småöar och testar även fiskelyckan för att äta färsk fisk till middagen.

Dag 4 Bliksvær 15-20 km
Ny överfart mot den vackra ögruppen Bliksvær. Ögruppen bjuder på paradisisk strandidyll med många fina tältplatser. Ön är naturreservat och betecknat som ett av världens viktigaste våtmarksområden för fågelliv.

Dag 5 Landegode 20-25 km
Åter mot Landegode för att utforska öns södra delar.

Dag 6 Vågøya 10-15 km
Överfart tillbaka till Vågøya och fastlandet.

Dag 7 Hemresa
Efter att ha tillbringat vår sista natt i tält och avnjutit en god frukost beger vi oss tillbaka till Bodös flygplats för hemresan.

Att notera:
Rutten beskriven i programmet är en av flera möjliga resvägar och upplägg. All planering görs av våra guider på plats med
hänsyn till rådande väderförhållanden, miljö samt din och gruppens förutsättningar. Vissa dagar blir paddlingarna längre
och andra dagar kortare. För att du och gruppen ska ha nöje av paddlingen bör du ha klarat av några helgturer hemma i
Sverige.