Namibia – mot alla odds
 

I Namibia växlar naturen mellan enorma röda sanddyner, dramatiska månlandskap och en gnistrande blå kust. Här finns det möjlighet att träffa de legendomspunna himba- och hererofolken. Besök nationalparken Etosha, en av världens största nationalparker. Här bor över 114 olika slags däggdjur, mer än 300 fågelarter, mängder med reptilarter samt en fiskart. Mitt i parken ligger den vidsträckta saltslätten Etosha Pan och gnistrar i silver och där mängder av färggranna fåglar häckar när regnen är rikliga.

Våra resor i Namibia kan genomföras på egen hand eller i små grupper med engelsktalande guide och max åtta deltagare. För att komma till de mest avlägsna delarna i detta stora land flyger ni med små chartrade plan de längsta sträckorna. Ni bor omväxlande på små lodger eller i tillfälliga läger med alla bekvämligheter i privata naturreservat.

Känslan av att titta upp mot stjärnhimlen en natt i Namiböknen med vetskapen om att närmsta granne befinner sig tiotalsmil längre bort sitter kvar under resten av livet.

 
Diverse Namibia
 

En resa som tar dig genom några av Namibias mest dramatiska landskap och kombinerar boende på lodger och camper i privata naturreservat. Ni reser längs med den vackra ökända Skelettkusten och övernattar i Swakopmund omgiven av den heta Namiböknen och det iskalla havet. I Damaraland och Kaokoland, där växter och djur har fått anpassa sig till extrema förhållanden övernattar ni i tented camps. Dessa vackra, karga och bergiga områden är kända för sina spektakulära raviner och klippformationer. Här har ni om ni har tur även chansen att få se de sällsynta svarta noshörningarna samt Namibias unika ökenelefanter. Ni besöker Etosha, en av världens största och Namibias bästa område för att se leopard och gepard. Mitt i parken ligger den vidsträckta saltslätten Etosha Pan och gnistrar i silver. Läs mer >>

 
Namibia på egen hand (self-drive safari)

Ballongfärd över rödskimrande sanddyner, trekking och safaris i ökenlandskap, möten med skygga ökenelefanterna och uråldriga nomadfolk… Oändliga, karga slätter, torrlagda saltsjöar och gnistrande stjärnhimmel som nattens tak. Namibia liknar inget annat. Vägarna är bra men avstånden stora. Satsa på kvalitet i stället för kvantitet och välj några få platser istället för att försöka se allt på en resa. Detta program är en rundresa där ni färdas genom Namibia på egen hand med hyrbil. Under vistelsen har ni en personlig kontakt som ni kan nå under hela resan. Boendet är på mindre Bed & Breakfast, permananta camper och lodger. Utmärkande för resan är att ni besöker flera av Wilderness Safaris prisbelönta privata naturreservat.
Läs mer >>

 
 
Ökenelefanter och Skeleton Coast
 

Damaraland kan inte skryta med enorma mängder vilt men här är en av få platser där man har möjlighet att se Namibias sällsynta ökenlevande elefanter och noshörningar.

Namibias Skeleton Coast är en av de vackraste platser som över huvud taget kan uppbringas på denna planet. Efter många år fyllda av restriktioner kunde denna camp till slut öppnas i april år 2 000. Här finns 12 bäddar i bekväma tält och man flyger in sina gäster för 4-5 dagar i taget, bara på onsdagar och lördagar. Upplägget är alldeles enastående. Närmare 300 000 hektar av nationalparken har blivit till en exklusiv safariupplevelse för den som verkligen vill komma bort från vardagen. Det är vilt, ödsligt, obebott - och häpnadsväckande vackert. Läs mer >>

 
Expedition i väglöst land (self-drive safari med guide)

Under vår resa genom Namibias Kaokoveld kommer vi att få tid att träffa de sägenomspunna Himba- och Hererofolken. Himba är jämte de östafrikanska Masaierna troligen den mest uppseendeväckande folkgruppen i Afrika, speciellt i de avlägsna delarna av Namibia vi besöker klär sig Himbakvinnorna fortfarande i sina traditionella dräkter.
I de områden av landet vi besöker strövar fortfarande ökenlevande elefanter och svart noshörning fritt. Dessutom finns möjlighet att se exempelvis damara dik-dik, blackfaced Impala, gemsbok mm.
Läs mer >>