Moçambique – ett paradis på uppåtgående.

Den före detta portugisiska kolonin Moçambique är fortfarande ett okänt resmål för de flesta. De som hittar hit upptäcker snart ett spännande land på uppåtgående. I landets huvudstad Maputo pågår mängder med renoveringar och projekt för att varligt rusta upp och bevara den gamla koloniala staden. Havet är aldrig långt borta och den friska brisen sveper ofta genom staden. Njut av fisk och skaldjur på restauranger av internationell standard eller på små trottoarserveringar.

Vi rekommenderar att ni flyger från Maputo till Moçambiques vackra stränder och korallrev. Här hittar ni hotell i klass med de mer kända resmålen på Mauritius och Seychellerna, men med en bråkdel antal besökare. Framförallt är det stränderna i Inhambaneprovinsen och öarna i Bazarutoarkipelagen som börjat locka till sig gäster från Sydafrika och övriga världen. Kombinera gärna en resa till Moçambique med en rundresa eller safari i Sydafrika.

 
 

Kontakta Trackers för priser.

Exempel på en resa till Moçambique.

Dag 1
Vid ankomst till Maputo möts ni av lokal engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2
Efter frukost möts ni av er guide för en hel dags stadsrundtur i Maputo med omgivningar.

Dag 3
Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Vilanculos vid Moçambiques södra kust. Ni möts av engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell.

 

Dag 4-8
Dagarna är fria för egna aktiviteter. Här njuter ni av den Indiska Oceanens vita stränder och har möjlighet till en mängd aktiviteter. Området vid Vilanculos är känt för sitt rika fågelliv och de långa vita stränderna är som gjorda för långa promenader. Ni har möjlighet att besöka marknaderna i Vilanculos och ta del av det lokala folklivet. Ert hotell erbjuder dessutom en mängd aktiviteter som t. ex. snorkelturer, djuphavsfiske eller turer med traditionell ”Dhow” till någon av de närliggade öarna i den berömda Bazaruto arkiepelagen.

Dag 9
Efter lunch transfer till flygplatsen för flyg till Johannesburg och vidare resa

 
Hotel Polana, Maputo ****
 

I hjärtat av Maputo ligger Hotel Solana som en påminnelse av kolonialtidens glansdagar och är en lugn oas från storstadens brus. Hotellets långa och brokiga historia har satt sina spår men en nyligen genomförd totalrestaurering har gett hotellet sin storhet tillbaka. Här har ni utsikt över Maputobukten och nära till restauranger. Hotellet har pool, gym och spa samt naturligtvis bar och restaurang. Rummen har alla faciliteter som förväntas av ett internationellt förstaklass hotell.

 
Vilanculos Beach Lodge, Vilanculos ***+
 

Vilanculos Beach Lodge är ett litet personligt hotell med endast 10 bungalows beläget cirka fem kilometer från flygplatsen i Vilanculos. Alla rum är utrustade med a/c och en liten terass där ni kan njuta av utsikten. Hotellet erbjuder en mängd aktiviteter som t. ex. snorkelturer, djuphavsfiske eller turer med traditionell ”Dhow” till någon av de närliggade öarna i den berömda Bazaruto arkiepelagen.

 
Indigo Bay Island Resort, Bazaruto *****
 

Indigo Bay lockar sina gäster med avkoppling och barfotalyx. De unika trädgårdarna garanterar att varje bungalow ligger avskärmad från de andra och har direkt kontakt med stranden. Restaurangerna specialiserar sig på det lokala och portugisiska köket med menyer anpassade efter dagens fångst. Hotellets pool är en av de vackraste i landet med anknytande poolbar. För den aktive finns vattensportcenter med ett brett utbud och naturligtvis även snorkling och dykning.

 
Matemo Island Resort, Quirimbas *****
 

Matemo är en riktig afrikansk ö-upplevelse. Palm lundar, frodig vegetation och det stora öppna havet som bjuder på magiska solnedgångar. På Matemo finns 24 bungalows spridda över det stora hotellområdet. Rummen har alla nödvändiga bekvämligheter samt utomhusdusch. Från rummen är det en kort promenad till hotellets huvudbyggnad där restaurangen bjuder på havets läckerheter och ni kan koppla av vid poolen.