Mauritius
 

Mauritius, mitt i Indiska Oceanen, med sina långa vita sandstränder, det azurblå havet och de högklassiga hotellen är för många sinnebilden av ett paradis. Här lever ättlingar till Indier, Araber, Européer och Afrikaner sida vid sida och respekterar varandras kultur och religion. Öns befolkning har aldrig strävat efter massturism, istället har man koncentrerat sig på hög kvalitet och bra service. För de som inte bara vill koppla av på stranden eller vid poolen finns här fantastisk dykning och några av världens bästa vatten för djuphavsfiske. Mauritius bjuder även på ett dramatiskt bergslandskap som lockar till upptäcktsfärder, charmiga småstäder med rikt folkliv och spännande marknader.

Kombinera gärna Mauritius med en rundresa i Sydafrika. Trackers hjälper dig att skräddarsy din resa.

 
One & Only Le Saint Geran *****
 

One & Only Le Saint Géran är ett av Mauritius absolut bästa hotell. Hit kommer de som önskar perfekt service och diskret lyx av absolut världsklass. Hotellet består nästan enbart av sviter och alla har privat butler service 24 timmar om dygnet.Hotellet är beläget vid en strålande vit sandstrand och på närbelägna ön Ile aux Cerf står en ny 18-håls golfbana till förfogande. Kocken Alain Ducasse har gjort hotellets mat känd runtom i världen. Hotellets Spa är designat av Givenchy.

 

One & Only Le Touessrok *****

 

One & Only Le Touessrok återinvigdes efter en totalrenovering under vintern 2003/2004. Den nya spännande arkitekturen och inredningen har återigen gjort hotellet till ett av de absoluta bästa på Mauritius. De små öarna som tillhör hotellet och förbinds med fastlandet av träbroar utmärker sig speciellt. Anläggningen ligger vid en egen strand på Mauritius östkust och vill man som gäst ha lite extra lugn och ro kan man ta båten över till den privata ön Ile Aux Cerf med små stränder och en 18-håls golfbana.

 
Belle Mare Plage ****+
 

Belle Mare Plage är ett nyrenoverat lyxhotell för dem som vill ha hög standard i en avkopplande miljö men med möjligheter till mycket aktiviteter. Hotellet ligger på Mauritius östra kust, naturligtvis vid en vacker sandstrand, har tre pooler och en mycket vacker trädgård. För de aktiva finns fri tillgång till två av öns bästa 18-håls golfbanor. Inkluderat i priset är även halvpension och tillgång till gym, tennis, squash och en mängd vattensporter. Hotellet har även ett eget spa för dem som vill skämma bort sig lite extra.

 
The Sands Resort ****
 

The Sands Resort är ett förstaklasshotell på Mauritius västkust. Några av hotellets höjdpunkter är stranden, närheten till den lilla byn Flic en Flac och den vackra naturen. Utsikten över le Morne halvön och dess vackra landskap är betagande. Hotellet anordnar även turer till Wolmar Estate Nature Reserve känt för sin rika variation av framförallt fåglar men även apor och andra däggdjur. Hotellet har flera barer och restauranger, en stor pool samt mänger med vattenaktiviteter.

 
Merville Beach Hotel ***
 

Merville Beach Hotell ligger i utkanten av Grand Baie på Mauritius nordspets. Hotellet ligger direkt på stranden och har gångavstånd in till centrum av Grand Baie med bra shopping och öns största utbud av restauranger, caféer och barer. Det stora hotellet är byggt i början av 70-talet men har renoverats kontinuerligt. De två huvudbyggnaderna är inte exempel på lysande arkitektur men hotellet har gjort sig välkänt för att ge bra valuta för pengarna och servicen är som alltid på Mauritius av mycket hög standard.