Marocko - Öken, berg och bazaarer  

Marrakesh, Casablanca, Sahara... bara namnen har en känsla av mystik och äventyr. Marocco är sägenomspunnet och det med befog, än idag känns det som att gå in i sagan om Tusen och en natt på landets marknader och bazarer. Denna resa bjuder oss på ett äventyr som sträcker sig från det spektakulära Marrakesh, över de snötäckta Atlasbergen till Saharas vidsträckta sanddyner. För att komma landet och folket nära reser vi längs leder som härstammar från de stora karavanernas dagar och bor omväxlande i små byar och i tält under den stjärnklara himlen.

 

Marocko 8 dagar.

Kontakta Trackers för prisförslag.

Dag 1
Flyg från Sverige till Marrakech. Vid ankomst möts ni av er chaufför för vidare transport till er riad. Riad Saba är ett fd orientaliskt hem, idag ett lyxigt guesthouse med endast 5 gästrum. När ni installerat er serveras en välkomstmiddag på riaden.

Dag 2
Under förmiddagen gör ni en rundvandring till fots med er guide i denna mytomspunna stad. Ni besöker bl.a. gycklarnas torg, Djema el Fna, medinan, de gamla basarkvarteren (souken) och hantverkarnas gator. Er rundvandring avslutas med traditionell marockansk lunch. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 3
Fri dag i Marrakech
Program enligt vad ni själva känner passar för dagen.
Några förslag är:
* Hammam och massage
* Marockansk matlagning
* Vinprovning
* Ridning
* Golf

Dag 4
I dag går färden söderut mot Saharas gränstrakter. Ni åker igenom dalgångar där berber brukar jorden på uråldrigt vis, passerar byar och andlöst vacker natur. Färden går över det högsta passet i Marocko, Tiz’nTichka på 2260 m öh. Här slingrar sig vägen mellan snötäckta toppar och djupa dalar där getterna obekymrat betar. Kasbhan Aït Ben Haddou ligger på den klassiska karavanvägen mellan Marrakech och Timbouktu och har en självklar plats på UNESCO’s världsarvslista. Här i trakten spelas många filmer in och de som har sett ”Lawrence av arabien” kommer känna igen sig från vissa scener ur filmen. Här äter vi lunch och besöker den kända kasbahbyn under eftermiddagen. Natten spenderas däremot i en mindre välbesökt och mycket fint bevarad kasbah som ligger endast några km bort. Färdtid; totalt ca 4 timmar.

 

Dag 5
Efter frukost ger i er ut på en tretimmars vandring längs oasen. Vandringen går längs floden, igenom berberbyar, odlingar och den dramatiska naturen på gränsen mellan Höga Atlas och Sahara. Efter lunch på Kasbahn går färden åter över Altasbergen till det lilla ökenområdet strax utanför Marrakech. Här, mitt i ingenting, har ett franskt par rustat upp ett lerhus med mycket varsam hand. Här finns inte el men däremot rinnande vatten och massor av stämning! Kring huset flyter en liten å där man har anlagt en crossgolfbana och runt om på tomten finns berbertält, både för övernattning och måltider i den afrikanska natten. Om kvällarna belyses hela stället med hundratals lyktor. Färdtid ca 5 timmar.

Dag 6
Spendera dagen som ni vill. Det finns möjlighet att rida häst eller dromedar i den ökenliknande naturen eller bara lata sig i en hägmatta under olivträden.

Dag 7
Spendera förmiddagen som ni vill. Det finns möjlighet att rida häst eller dromedar i den ökenliknande naturen eller bara lata sig i en hägmatta under olivträden. Ni stannar så länge ni har lust, äter lunch här eller i Marrakech.

Dag 8
Återresa från Marrakech till Sverige.