Kenya - massajer och oändliga savanner

Åk på klassisk safari i massajernas land, svalka er i Indiska oceanen och gå på myllrande marknader i Mombasa. Kenya är ett storslaget land, känt för sina stora, spännande naturområden. Här jagar lejon, leoparder och geparder, väldiga elefanthjordar rör sig majestätiskt över savannen och rosa flamingor skapar en makalös färgkuliss.

Vi tar er till några av landets bästa parker och chansen är stor att ni får se "the Big Five". I privata safaribilar färdas ni över ändlösa grässlätter med akacior och oräkneliga vilda djur. Dagsprogrammen är flexibla och kan justeras i samråd med era guider på plats. För längre transporter finns möjligheten att flyga med små plan direkt ut till nationalparkerna. Utöver traditionella safarilodger erbjuder vi tented camps med högsta standard och alla tänkbara bekvämligheter. De har endast ett syfte: att erbjuda gästerna en maximal upplevelse av natur och djurliv. Efter er safari rekommenderar vi en vistelse på de kritvita stränderna vid Indiska Oceanen.

 
 
Amboseli, Ol Pejeta och Masai Mara
  Följ med på en klassisk safari med oexploaterade savanner och stolta Masaier. Här jagar rovdjur som lejon, leoparder, geparder och väldiga hjordar med elefanter rör sig långsamt över savannen. Masai Mara-reservatet på gränsen till Tanzania i västra Kenya har kanske
världens högsta koncentration av vilda djur. Masai Mara är en del av det väldiga Serengeti National Park i Tanzania och är de färgstarka masaiernas land.

Läs mer >>
 
Masai Mara under canvas

Masai Mara anses vara ett av de absolut främsta naturreservaten i hela Afrika och går oftast bara under namnet Mara. Det är en naturlig förlängning av Serengeti National Park i grannlandet Tanzania och tillsammans har de en enastående mångfald av vilt. Varje år är Mara scenen för världens största naturliga skådespel: den stora migrationen. Under månaderna juli till oktober följer upp till en miljon gnuer de årliga regnen norrut in i Mara. Sent på hösten vandrar de sedan tillbaka ner till Serengeti där kalvarna föds i februari. I migrationens spår följer även väldiga mängder sebra, antilop och självklart de stora katterna.

Läs mer >>

 
 
Little Govenors' Camp - Masai Mara
 

Little Governors' har satt standarden vart efter alla övriga tented camps i Afrika byggts. Än idag är detta många av lokalguidernas favoritplats i Mara. Karaktären är intim med bara 17 tält spridda kring det stora vattenhålet som lockar till sig mängder med vilt och fåglar. Utsikten från tältens verandor skiftar dagligen: giraffer och lejon, elefanter och vårtsvin.
Att komma hit är en upplevelse i sig. Efter att ha landat på det närbelägna flygfältet tas ni med 4x4 safarijeepar till floden Mara. Ni korsar floden med båt och därefter eskorteras ni av beväpnad lägerpersonal genom skogen till lägret.

Läs mer >>

 
Zanzibar

Zanzibar är en av Indiska oceanens bäst bevarade ”hemligheter”. En paradisö med tropisk grönska och en djungel av kokospalmer. Stränderna är sagolika, en del så orörda att det enda ljudet du hör är rasslet från palmkronorna och den turkosa oceanens vågor som rullar in över den vita korallsanden. Du befinner dig strax söder om ekvatorn, några mil utanför Tanzanias kust. Den som både vill koppla av i ett underbart topiskt klimat och uppleva något nytt, spännande och annorlunda blir inte besviken.

Läs mer >>