Kerala - Backwaters
 

I södra Indien långt från charterstränder och stökiga resort’s finner man det som kallas Backwaters. Detta ”Indiens Venedig” ligger i Kerala och är en imponerande labyrint av kanaler där man ombord en privat husbåt njuter av lugnet och ser vardagen stilla flyta förbi. Service och boende är av högsta standard och den lilla besättningen skämmer bort gästerna med kulinariska specialiteter från södra Indien och delar med sig av sin kunskap om livet här i Backwaters. För en komplett upplevelse rekommenderar vi att kombinera med några dagar på klassiska Brunton Boatyard i Kochin och ett stopp vid stränderna utmed Marari Beach.

 

Kontakta Trackers för mer information och priser.

Dag 1
Vid ankomst i Kochin möts ni av er guide för transfer till ert hotell. Kochin har under århundraden varit en livlig hamn för handel något som man fortfarande upplever på marknaderna och i butikerna i Fort Kochin. I den gamla stadsdelen finner man starka Portugisiska, Holländska och Brittiska influenser i en härlig blandning. Brunton Boatyard ert hotell för de kommande två nätterna är en omsorgsfullt renoverad båtfabrik! Här njuter ni av lugnet och från er balkong följer ni den myllrande aktiviteten på kanalen som leder ut till Arabiska havet. Brunton Boatyard erbjuder en mängd olika aktiviteter som t.ex. solnedgångskryssning, stadsvandringar och yoga.

Dag 2
I dag gör ni en stadsrundtur tillsammans med er guide. Programmet är flexibelt och utöver de självklara höjdpunkterna som de kinesiska fiskenäten, marknaden och The Dutch Palace så anpassas programmet efter era önskemål.

Dag 3
Efter frukost hämtas ni av er guide för vidare resa söderut till Alleppey och Backwaters. Detta ”Indiens Venedig” är en imponerande labyrint av kanaler och ombord på er privata husbåt ser ni vardagen stilla flyta förbi. Service och boende är av högsta standard och den lilla besättningen skämmer bort er med kulinariska specialiteter från södra Indien och delar med sig av sin kunskap om livet här i Backwaters.

 

Dag 4
Dagen i Backwaters börjar tidigt så vi rekommenderar morgonkaffe i gryningen då aktiviteten på kanalerna vaknar till liv med fiskare som tar upp sina nät och bybor som tar itu med de dagliga uppgifterna. Även det imponerade fågellivet i Backwaters är som mest aktivt under de tidiga morgontimmarna. Vid lunchtid möts ni av er guide och chaufför för vidare resa till Marari Beach och de långa stränderna utmed Keralas centrala kust. Marari Beach ligger avsides på betryggande avstånd från större städerna. Här under cocosnötspalmerna njuter ni av lugnet, havet och den utsökta maten i södra Indien. Marari Beach Hotell erbjuder även en mängd olika aktiviteter och utfärder för den som önskar.

Dag 5 - 7
Dagarna är fria för egna aktiviteter.

Dag 8
Efter frukost transfer tillbaka till Kochin för vidare flyg till nästa destination.

*Som alla Trackers resor så är arrangemangen i Indien skräddasydda och anpassas efter varje kunds önskemål och förutsättningar. Det går att göra kortare eller längre besök med mer eller mindre aktivitet. Tillsammans planerar vi resan så den blir precis som ni vill ha den. .