Indien - för alla sinnen
 

Detta är exklusiv resa då ni bor på några av Indiens absolut bäst belägna hotell och safari lodger. Allt fokus ligger på att ge er som gäst den bästa möjliga upplevelse som landet kan erbjuda.

Beläget i Mandla distriktet Madhya Pradesh sträcker sig, Kanha nationalpark över en yta på över 1 940 kvadratkilometer. Det kuperade landskapet i Kanha nationalpark utgör tillsammans med Bandhavgarh Nationalpark ett av Indiens vackraste ekosystem.

I Old Delhi strosar du omkring bland trånga gränder där det traditionella Indien med kor, hantverkare, bilar och rikshaws trängs på gatorna. Världens kanske mest fantastiska kärleksmonument finns i Agra, och ett besök till Taj Mahal står högt på många människors lista över drömresmål.

 

Kontakta Trackers för mer information och priser.

Dag 1
Tidig avresa från Sverige. Vid ankomst till Delhi Indira Gandhi International Airport möts ni av vår lokala representant för transfer till ert hotell.

Dag 2
Efter frukost hämtas ni för en guidad tur genom Old Delhi. Ert första stopp är vid Jama Masjid moskén, byggd av Mughalkejsaren Shah Jahan mellan 1644 och 1658. Med en kapacitet på 25 000, är Jama Masjid Indiens största moské. Förmiddagen fortsätter med en Rickshawtur genom Chandni Chowk, eller "Silver Street", Dehlis kommersiella nav. I de smala gränderna hålls traditionella hantverk vid liv.Innan lunch passerar ni även Red Fort eller "Lal (Red) Qila (Fort)" byggt i röd sandsten och vittne till Mughaltidens prakt och överdåd.

Efter lunch fortsätter er tur genom New Delhi med Humajuns grav, ett komplex i Mughalarkitektur, upptaget på UNESCOs världsarvslista och samma stil som skapade Taj Mahal i Agra. India Gate byggdes fira att hedra de indiska soldater som dog i första världskriget. Sedan 1971 brinner här även lågan som markerar den okände soldatens grav. Ni passerar även det officiella residenset för Indiens president. Fram till 1950 mer känt som "Vicekonungens hus” och tjänade som residens för generalguvernören i Indien.

Dag 3
Efter en lugn frukost hämtas ni för bilfärden till Agra, ca 5 timmar, Vid ankomsten checkar in på ert hotell och i solnedgången besöker ni Taj Mahal. Historien om Taj Mahal, världens största kärleks hyllning, berättar om mogulhärskaren Shah Jahan som lät uppföra gravbyggnaden över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Hon dog i barnsäng när hon födde sitt fjortonde barn. Shah Jahan blev helt förkrossad över hennes död och ville med byggnaden vara henne trogen hela sitt liv. Enligt legenden ville han uppföra ett annat Taj Mahal på andra sidan av Jumnafloden. Det skulle vara i svart marmor och vara avsett för hans sista vila.

Dag 4
Tidigt på morgonen besöker ni Taj Mahal ännu en gång i soluppgången innan ni återvänder till hotellet för frukost. Senare under förmiddagen besöker ni även Agra Fort. Under eftermiddagen tar er guide er med till Fatehpur Sikri för ett besök. Den övergivna sandstensstaden byggdes av den store Mughal kejsaren Akbar som huvudstad under 1600-talet men övergavs kort efter dess grundande då brunnarna torkade ut. Staden ser än idag i stort sett ut som dagen då den övergavs för över 300 år sedan.

Dag 5
Efter frukost och en lugn förmiddag på egen hand återvänder ni med bil till Delhi (Ca 5 timmars bilfärd) och ert hotell beläget i närheten av flygplatsen. Eftermiddagen och kvällen på egen hand.

 

Dag 6
Ni hämtas för transfer till inrikesflygplatsen och avresa till Nagpur. Vid ankomst välkomnas ni av er guide för transfer till Pench National Park (ca 2,5 timmar). I Pench hittar ni ett rikt djurliv, bland annat tiger, leopard, vildhund, gaur, sambar, Detta är en typisk indisk teakskog och naturligtvis tillgodoses även de blomster- och fågelintresserade av en rik mångfald.

Dag 7
Tillsammans med era naturguider utförskar ni Pench National Park för att lära er mer om den rika biologiska mångfalden i centrala Indien. Ni utforska parken under tidig morgon och sen eftermiddag i 4x4 safaribilar. Pench National Park ligger i den södra delen av Saptura Hills har fått sitt namn från floden med samma namn som rinner från norr till söder genom parken. Parken är 758 kvadratkilometer stor och till huvudsakligen skogsbevuxen med stort inslag av den torra teaken som fäller sina löv. Området är genomkorsat av strömmande vattendrag, vattenmängden varierar dock kraftigt beroende på årstid. Parken hyser tiger, leopard, sambarhjort och andra hjortdjur, schakaler och vildhundar samt mer än 210 olika fågelarter. 1992 inkluderades Pench i paraplyorganisationen ”Project Tiger”. Under dagen har ni även möjligheten att promenera till en närbelägen by för att få en inblick i livet på den Indiska landsbygden.

Dag 8
Under förmiddagen ger ni er av på en 4,5 timmars bilresa från Pench till Kanha National Park och den helt nya &Beyond Banjaar Tola Kanha Tented Camp. Inom veckor efter öppnandet i februari 2009 hade campen inte bara mycket nöjda gäster med otroliga tigeriakttagelser utan även utnämnts av tidningen National Geographic Adventure till en av världens 50 bästa Ecolodger. Under eftermiddagen ger ni er ut på en första game drive tillsammans med era guider.

Dag 9 - 10
Under två hela dagar utforskar ni Kanha tillsammans med era guider. Kanha National Park är en av Indiens största parker och var ett av de första tigerreserverat som upprättats med den inledande lanseringen av Project Tiger 1973 som syftar till att skydda tigrar och deras ekosystem. Naturen består till största del av sal- och bambuskogar, gräslandskap och genomkorsas av mängder av små bäckar.
Parken, som anses vara en av de mest välskötta i hela Asien, är hem åt inte mindre än 22 olika däggdjursarter där bland annat Sambarhjort, chausingha (världens enda antilop med fyra horn), gaur, björn, vildhund, panter och tiger. Örnar, ugglor och hökar är några av de 200 fågelarter som hittas i skogarna.

Dag 11 - 12
Efter frukost avgår er transfer tillbaka till Nagpur (cirka 6 timmar). Ert flyg mot Delhi avgår under .