Ecuador och Galapagosöarna
 

Galapagosöarna, mitt på ekvatorn, är ett av vår planets verkligt naturliga underverk. Här sker allt fortfarande på djurens villkor och vi människor är bara tillfälliga besökare. Under en veckas tid kommer ni att kryssa runt arkipelagen i lugnt tempo. Ni kommer att njuta av naturen, djuren och god mat.

Ni besöker även Ecuadors vackra huvudstad Quito, den berömda indianmarknaden i Otavalo och reser runt de spektakulära sjödistrikten i norra delarna av Ecuador.

 

Ecuador och Galapagos 14 dagar

Våra yachter

Kontakta Trackers för prisförslag.

Programmet nedan visar hur en kryssning på Galapagos kan vara utformad. Se respektive yacht för exakt program.

Dag 1
Avresa från Sverige till Quito.

Dag 2
Vid ankomst i Quito möts ni av vår engelsktalande lokalguide för vidare transport till ert förstaklass hotell i centrum. Efter en stunds vila beger ni er ut på en stadsrundtur i de vackraste och mest intressanta delarna av Quitos koloniala stadsdelar . Vi ”El Panecillo” får ni en bedårande utsikt över staden.

Dag 3
På väg norrut från Quito besöker vi indianruinerna i Cochasqui och staden Cotacachi, känd för sin tillverkning av skinnkläder och med mycket bra möjligheter till prisvärd shopping. Ni kommer även att besöka sjön Cuicocha och staden San Antonio de Ibarra innan ankomst i Otavalo där ni övernattar på ett turistklasshotell.(F)

Dag 4
Dagen börjar med ett besök på den lokala marknaden redan innan frukost för att se hur de Andinska Indianerna köper och säljer boskap, frukt och grönsaker som de gjort sedan urminnes tider. Återvänd till hotellet för frukost innan ni ger oss ut på den marknad som gjort Otavalo berömt. Det anses vara den största och färgstarkaste marknaden i Sydamerika och det är lätt att fylla en extra väska med kläder och konsthantverk till hemresan. Efter lunch besöker ni de vackra Mojanda sjöarna och de små byarna Cayambe och El Quinche. Återkomst till ert hotell i Quito sen eftermiddag.(F)

Dag 5
Tidig transfer till flygplatsen för flyg till Galapagos. Ni landar på den lilla ön Baltra och efter att ha betalt nationalparksavgiften åker ni till ert hem för de kommande sju nätterna,
(se "våra yachter")
. När ni gjort oss hemmastadda och kastat loss blir det första strandhugget på stränderna vid Bachas, en favoritplats för havssköldpaddor. (F, L, M)

Dag 6
Vid de små Plazas öarna just öster om huvudön Santa Cruz finner vi ett mycket spännande landskap och trots att öarna är små finns här ett mycket fascinerande djurliv. Ni kommer att se Landiguanas, ett stort antal olika sjöfåglar och längs öarnas klippständer bor en stor koloni sjölejon. Även om sjölejonen och iguanerna är öarnas huvudattraktioner kommer ni dessutom att se mängder med sjöfåglar sväva förbi på uppvindarna längs öns klippor.
Under eftermiddagen fortsätter ni till ön Santa Fe och ankrar i den vackra bukten. Ön har två naturleder som bjuder på ett mycket spännande djurliv (F, L, M)

 

Dag 7
På Espanola välkomnas ni av en stor koloni sjölejon, längre upp på ön finns en stor koloni med Blåfotade sulor, Albatross och andra havsfåglar som helt respektlöst betraktar sina besökare. På den södra delen av ön finns ett antal ”blåshål” som sprutar vattnet 30 meter upp i luften när vågorna kommer in. (F, L, M)

Dag 8
Floreana Island erbjuder Galapagos kanske bästa snorkling och dykning vid Devil’s Crown en eroderad vulkankrater precis under havsytan. På ön finns möjlighet att göra en utflykt till Flamingo Lagoons som verkligen förtjänar sitt nam. Här hittar ni även Post Office Bay där valfiskare under 1900-talets början placerade en tunna som sedan dess fungerat som en poststation där sjöfarare från hela världen fört breven vidare för hand. (F, L, M)

Dag 9
Galapagos ”huvudstad” heter Santa Cruz här besöker ni Charles Darwins forskningscenter för en inblick i hur dagens forskare arbetar på öarna samt en föreläsning om arbetet med att bevara öarnas enastående flora och fauna för framtiden. Höjdpunkten för många är att besöka de hundratals små sköldpaddor som väntar på att släppas ut i det fria. Naturligtvis hälsar ni även på ”Lonesome George”, den sista av sin art jättesköldpaddor från ön Pinta. Under eftermiddagen gör ni en tur till fots upp i bergen på Santa Cruz. (F, L, M)

Dag 10
I dag besöker ni den mycket vackra James Island och Bartolomé, en av ögruppens mest spektakulära öar med sitt månlika landskap. De som vill kan klättra upp till toppen av ön för att beskåda utsikten och fotografera några av resans mest speciella vyer. På andra sidan av ön finns möjlighet att simma och snorkla i det kristallklara vattnet. Mycket snart får ni sällskap av nyfikna sjölejon och pingviner som gärna vill leka en liten stund. (F, L, M)

Dag 11
På Genovesa är huvudattraktionen Prince Philip’s steps, en smal landremsa öster om Darwin Bay. Detta är en fantastisk plats att observera ett stort antal olika fågelarter. Efter att ha klättrat upp för den 25 meter höga klippan kommer ni ut på en lavaplatå där olika arter av sulor och fregattfåglar häckar. Er promenad följer även stigen genom Palo Santo skogen som visar på den mycket typiska vegetation som finns här. (F, L, M)

Dag 12
Innan återkomsten till Baltra Airport för att flyga tillbaka till Quito gör ni ett besök på ön North Seymor där Galapagos största koloni med Fregattfåglar häckar. Ni landar åter i Quito under sen eftermiddag för övernattning på hotell i centrum. (F, L)

Dag 13
Flyg tillbaka till Sverige. (F)

Dag 14
Ankomst till Sverige.