Costa Rica
V
ulkaner, regnskogar och stränder

 

Landets som kallas för Centralamerikas juvel är inte mycket större än Danmark men har en biologisk mångfald som få länder kan visa upp. Flera olika typer av regnskog, en Atlantkust, en Stillahavskust och ett pärlband av vulkaner som färgar hela floder med sina mineraler. Här badar man i vulkaniska källor, vandrar i regnskogen och njuter av världens kanske godaste kaffe.

 

Costa Rica 15 dagar

Kontakta Trackers för prisförslag.

Dag 1: Skandinavien - Costa Rica
Avresa från Madrid till Costa Rica. Vid ankomst i San José möts ni av er engelsktalande guide för tansfer till ert hotell.
Hotell: Balmoral, San José (-)

Dag 2: San Jose - Tortuguero
Under morgonen hämtas ni för vidares resa genom det vackra landskapet till Tortuguero. Tortuguero kallas i bland för det ”lilla Amazonas” och har en av världens högsta koncentrationerna av tropiska djur. Här utforskar omgivningarna tillsammans med guide.
Hotell: Mawamba Lodge, Tortugero (helpension)

Dag 3: Tortugero
Tillsammans med guiderna på er lodge gör ni vandringar i regnskogen och utforskar kanalerna med båt. Det finns naturligtvis även tid att bara ta det lugnt vid poolen eller lyssna till regnskogens läten under en siesta i en hängmatta.
Hotell: Mawamba Lodge, Tortugero (helpension)

Dag 4: Tortuguero - Sarapiqui
Efter frukost transfer till Guapiles där ni möts för vidare resa till Puerto Viejo de Sarapiqui. Sarapiqui ligger i ”Northern region” vid Braulio Carrio National Park som bjuder på ett imponerande landskap med berg, forsar, vattenfall och sjöar.
Hotell: La Quinta, Sarapiqui (frukost)

Dag 5: Sarapiqui - Arenal
I dag fortsätter ni er resa mot La Fortuna en av de vackraste regionerna i Costa Rica. Arenal Springs ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot vulkanen Arenal.
Hotell: Villas Eco, Arenal (frukost)

Dag 6: Volcano Arenal
Det finns en mängd olika äventyr aktiviteter att välja på i Arenalområdet. Några exempel är: forsränning, vandringsleder, ridning, mountainbike, vattenfall rappelling, varma källor, canopy tours, samt även grott turer. Ni avgör själva om ni vill bestämma er på plats för dagens aktiviteter eller boka innan er avresa.
Hotell: Villas Eco, Arenal (frukost)

 

Dag 7: Arenal - Monteverde
Efter frukost fortsätter ni er resa till molnskogarna i Monteverde (ca. 4 tim) Ert hotell ligger bara 20 min från Monte Verde Nature Reserve och här finns möjligheter till vandring på hängbroar bland trädtopparna eller varför inte en tur på hästryggen i de vackra omgivningarna
Hotell: Trapp Family, Monteverde (frukost)

Dag 8: Monteverde Nature Reserve
Dagarna är fria för egna aktiviteter. Bergen är perfekta för vandring, och utsikten är himmelsk. Ta en lunch på någon av de många rancher som finns här eller besök nationalparken Monte Verdes tropiska molnregnskog där man med lite tur kan finna den fridlysta fågeln Quetzal. Hela dalen är ett eldorado för fågel intresserade. Vad sägs om att få fjäderlätta kolibrier susande runt öronen i Kolibrigalleriet, eller makalöst vackra fjärilar i Fjärilsgalleriet
Hotell: Trapp Family, Monteverde (frukost)

Dag 9: Monteverde - Manuel Antonio
I dag forts ätter ni er resa till Stilla havskusten (ca 4-5 tim) och ert hotell som ligger inbäddat i den lummiga grönskan vid stranden. Här njuter ni självklart av sol & bad och promenader längs den vackra stranden men Manuel Antonio National Park inbjuder även till många andra aktiviteter för den som önskar.
Hotell: Arenas del Mar, Manuel Antonio (frukost)

Dag 10 - 13: Manuel Antonio
Dagarna vid Stilla Havet är först och främst reserverade för en avkopplande sol- och bad- semester i vacker och inspirerande miljö. Naturligtvis erbjuds en uppsjö av utfärder och aktiviteter som kan bokas på plats.
Hotell: Arenas del Mar, Manuel Antonio (frukost)

Dag 14: Hemresa
Ni hämtas efter frukost för transfer tillbaka till San José. Ert flyg avgår under eftermiddagen tillbaka mot Europa.

Dag 15: Hemkomst
Ert flyg landar åter i Skandinavien under förmiddagen.