Chile - från öken till inlandsis  

Ta en långsmal bit av Kalifornien, klistra dit en bit av Saharaöknen i norr och spräng in Norges fjordar i söder, allt mot en kuliss av höga, spetsiga berg och du får Chile, ett av världens mest varierande och dramatiska länder. Här möter du ett gästvänligt folk, smakar på druvorna som ger några av de viner vi hittar i våra butiker. Vandrar eller åker båt genom ett landskap som känns väldigt bekant men samtidigt mycket exotiskt.

Chile är ett fantastiskt land för den som vill ha en upplevelserik resa, men som inte nödvändigtvis är en äventyrare.

 

 
Atacama till Torres del Paine

På några tusen meters höjd i norr regnar det ungefär vart hundrade år. Här i Atacama öknen följer ni med er guide genom ett dramatiskt och mäktigt landskap med vulkaner, varma källor, saltslätter och karg stenöken. El Maipos bördiga dalgångar är motsatsen till landskapen i norr och ett bevis på att Chile är ett verkligt vinparadis. Den sista utposten i söder visar upp ett dramatiskt landskap med glaciärer, sjöar, snöklädda toppar, djupa fjordar, vulkaner och vidsträckta slätter.

Läs mer >>

 
 
Flugfiske Patagonien och Eldslandet
 

Det finns platser på jorden där landskapet är obegripligt storslaget, vackert ner till minsta sten, och där fisket fortfarande är exceptionellt bra - Torres del Paine nationalpark i Patagonien och mytomspunna Eldslandet är två av dessa platser.

Är ni ett sällskap på 2-3 personer eller fler så skräddarsyr vi er resa. Klicka på länk för programexempel.

Läs mer >>