Brasilien - Samba, caimaner och ändlösa stränder

Upplev Pantanals vilda våtmarker, paddla kanot i det innersta av Amazonas eller upptäck Brasilien under vattenytan i fantastiska Fernando de Noronha Marine National Park. Trackers hjälper dig att hitta de undangömda pärlorna i detta fantastiska land. Tillsammans med ett startpaket komponerar du din resa exakt så du vill ha den. Det spelar ingen roll om du önskar dansa samba på på gatorna i Rio de Janeiro eller njuta av lata dagar på en strand i Bahía.

Med Trackers får du ett skräddarsytt program helt enligt dina önskemål.

 
 
Rio de Janeiro
 

Ingen annan stad i världen är så förknippad med stränder, samba, och Karneval. Copacabana och Sockertoppen är naturligtvis självklara för besökaren. Men Rio har så mycket mer under ytan, besök det lokala Rio på en Favelatur, se fotboll på Maracana stadion eller njut av fantastisk barbeque på någon av de berömda Churrasceriorna. Det behagliga klimatet gör att Rio passar för ett besök året runt.

Läs mer >>

 
Foz do Iguazu

De imponerande Iguassufallen ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina ett stenkast från Paraguay. Vattenfallen skiljer sig från andra berömda vattenfall det är inte ett stort vattenfall utan hundratals av mindre ”cataratas” som man säger i Brasilien. På den Brasilianska sidan får ni en magnifik överblick av fallen. De som även passar på att åka över till Argentina kan vandra mitt bland fallen och passa på att bada i någon av de underbara lagunerna.

Läs mer >>

 
 
Amazonas
  Amazonas är jordens största sammanhängande regnskogsområde. Brasilien kan skryta med den överlägset största delen av detta område. De flesta turer ut i den Brasilianska regnskogen börjar i Manaus 160 mil uppför Amazonfloden. Huvudstad i Brasiliens största delstat Amazonas, 3,5 gånger större än Sverige. Välj att åka flodbåt uppför Amazons och bo på någon av lodgerna utmed floden eller flyg långt in i den djupa regnskogen till någon av de mer isolerade lodgerna.

Läs mer >>
 
Pantanal

Världens största våtmarksområde ligger i hjärtat av Sydamerika här finns en av de högsta koncentrationerna av vilda djur på vår planet. Till skillnad från i Amazonas har besökaren i Pantanal goda chanser att se utrotningshotade djur som jaguar, puma, jätteutter, arapapegojor, tapir och jättemyrslok. Fullkomligt osannolika fågelmängder samlas i gryningsljuset vid de grunda vattensamlingarna. Världsnaturfonden, WWF, har definierat Pantanal som ett av världens mest skyddsvärda områden.

Läs mer >>

 
 
Pipa
 

Den lilla fiskebyn Pipa finner vi 85km söder om Natal, huvustaden Rio Grande do Norte. Här är stränderna långgrunda och kantade med små ”baraccas” där man äter sin lunch nyfångad. I Bahia de Golfinos syns ofta delfiner och havsskölpaddor.
Vi rekommenderar varmt en dagsutflykt med strandjeep längs stränderna som aldrig tycks ta slut. Kvällstid äter man gott och strosar längs gatorna i Pipas mysiga lilla centrum.

Läs mer >>

 
Fernando de Noronha

Fernando de Noronhas naturreservat utanför Brasiliens kust utgörs av topparna på södra Atlantens bergskam. Isolerat mitt i Atlanten finns här ett paradis för naturälskare och dykare. Tack vare sitt isolerade läge har öarna här bevarat sin naturliga skönhet opåverkade av människan. Bara på huvudön finns 16 unika stränder, det är helt omöjligt att välja vilken som är vackrast. Havet är otroligt klart och erbjuder en sikt på 40 meter djurlivet under ytan är mycket rikt här finns världens största bestånd med Spinnardelfin.

Läs mer >>