Botswana – elefanternas rike  

En resa till Botswana tar dig genom några av Afrikas sista verkligt vilda och orörda naturområden. Här har ni möjlighet att uppleva allt från Kalaharis storslagenhet och ödsligheten i saltöknen Magadigadis till Okavango och Chobes överflöd av storvilt. En av höjdpunkterna är naturligtvis också de imponerande och vackra Victoriafallen.

Med fyrhjulsdrivna bilar och små flygplan kommer ni till platser långt bortom allfarvägarna och ni övernattar på lodger eller lägerplatser där ni har störst möjlighet att komma nära djurlivet. Varje kväll avnjuter ni en utsökt middag som tillagats av era guider. Innan ni kryper till kojs sitter ni självklart en stund runt lägerelden och pratar igenom dagens upplevelser till ackompanjemang av nattens läten.

 
Botswana – Classic Wilderness Camps

Detta är exklusiv resa då ni bor på några av Botswanas absolut bäst belägna lodger. Allt fokus ligger på att ge er som gäst den bästa möjliga naturupplevelse som Botswana kan erbjuda. Resans innehåll bestäms i detalj av er tillsammans med era guider på plats. Här finns även möjlighet att göra nattsafaris och safaris till fots, något som inte är tillåtet i nationalparkerna.

De små lodger vi använder på denna resa har oftast inte mer är tio rum och ligger på platser som ofta bara kan nås med små flygplan eller båt. Rummen är byggda som små bungalows av tältduk på upphöjda plattformar med privat dusch och wc i direkt anslutning till rummet.
Läs mer >>

 
 
Botswana - Migration Routes
 

Kontrasternas Botswana visar under denna resa upp sina mest extrema sidor. Makgadikgadi Pans Game Reserve är idag världens största saltöken och var tidigare Afrikas största inlandshav. Med fyrhjulingar utforskar ni de väldiga slätterna på ett ekologiskt riktigt sätt där ni endast lämnar lätta spår som kommer att spolas bort av sommarens regn.Höjdpunkten är närkontakt med en familj Surikater. Se hur dessa otroligt social, suveränt ökenanpassade djur samspelar med varandra och sin omgivning. Detta är definitivt en av de mest speciella och minnesvärda upplevelser du kommer att få i Botswana. Runt er camp hittar ni både våtmarkens och savannens olika arter att visa upp – red lechwe, vattenbock, flodhäst, krokodil såväl som sabelantilop, kudu, gnu och tsessebe. Hjordar av både elefant och buffel förekommer tillsammans med rovdjuren lejon, leopard, vildhund och gepard. Oppna 4x4 Landrovers tillåter gäster att komma nära djurlivet på savannerna. .

Läs mer >>

 
Botswana - Moremi & Chobe Classic

Under denna resa upplever ni det bästa av Botswanas världsberömda nationalparker såsom Moremi i Okawangodeltat, Savute och Linyanti i Chobe.
Denna resa genomförs i små grupper med max sex gäster och i specialbyggda luftkonditionerade safarijeepar med garanterad fönsterplats för att komma så nära naturen och djuren som möjligt. Övernattningarna sker i tält på exlusiva lägerplatser. Vår personal lagar all mat och sköter allt det praktiska på lägerplatserna för att ni skall kunna koppla av och njuta maximalt av naturen.

Läs mer >>

 
 
Botswana - Okavango och Makgadikgadi Pans
 

Botswana visar under denna resa upp sina mest extrema sidor. Makgadikgadi Pans Game Reserve är idag världens största saltöken. Med fyrhjulingar utforskar ni de väldiga slätterna på ett ekologiskt riktigt sätt där ni endast lämnar lätta spår som kommer att spolas bort av sommarens regn. Höjdpunkten är närkontakt med en familj Surikater. Se hur dessa otroligt social, suveränt ökenanpassade djur samspelar med varandra och sin omgivning. Under era dagar i Okavango upplever ni både våtmarkens och savannens olika arter som red lechwe, flodhäst, krokodil såväl som sabelantilop, gnu och tsessebe. Hjordar av både elefant och buffel förekommer tillsammans med rovdjuren lejon, leopard, vildhund och gepard.
Läs mer >>

 
Botswana – Elefanternas Rike (self-drive safari med guide)

I Botswana erbjuder Trackers ett unikt koncept "Self Drive Safari med guide" där varje sällskap kör sin egen fyrhjulsdrivna jeep utrustad för all slags terräng. Self Drive Safari med Guide ger dig som kund största möjliga frihet kombinerad med bekvämligheten i att ha en guide nära till hands. Med våra bilar tar vi oss till de mest orörda delarna av dess unika nationalparker, till platser få andra turister besöker.

Läs mer >>