Argentina - Gauchos och glaciärer

 

En resa till mångfaldens kontinent. Vi besöker tangons huvustad Buenos Aires, de vindpinade slätterna i ”Tierra del Fuego” och de kilometerlånga glaciärerna i Los Glaciares National Parque. På Valdeshalvön spanar ni efter späckhuggare som jagar sjölejon och på Pampas vidsträkta gräsland möter ni argentinska cowboys. Med Trackers får ni ett skräddarsytt program helt enligt era egna önskemål.

 

Argentina 15 dagar

Kontakta Trackers för prisförslag.

Ladda hem programmet som pdf.
Högerklicka HÄR och välj "spara som"

Dag 1
Vid ankomst möts ni av er engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell i centrala Buenos Aires. Under eftermiddagen gör ni en stadsrundtur. Tillsammans med guide besöker ni bl. a. palermos vackra parkerna i de norra delarna av staden, det imponerande Colón Theatre ett av världens mest ansedda operahus, ni ser den mycket annorlunda arkitektur som använts för att bygga Nationalkongressen och ”the Cabilde” (det gamla stadshuset) I San Telmo besöker ni de pittoreska kvarteren där de italienska immigranterna slagit sig ner. Under kvällen avnjuter ni en middag på Cabana Las Lilas en favoritkrog för många argentinare.
Hotell: NH Florida Hotel**** (F, M)
www.nh-hotels.com

Dag 2
I dag gör ni en heldagstur till Estancia La Alameda, en av argentinas vackraste gårdar, här tar ni del av hundra år gamla traditioner och ser hur riktiga argentinska cowboys ”Gauchos” lever. Till lunch serveras ”asado” traditionell barbeque tillsammans med några av de bästa inhemska vinerna www.estancialaalameda.com. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Hotell: NH Florida Hotel**** (F, L)

Dag 3
Transfer till flygplatsen för flyg till ”glaciärernas huvudstad” El Calafate. Efter transfer till ert hotell i El Calafate finns tid att utforska staden på egen hand.
Hotell: El Qujote*** El Calafate (F)
www.hielos.com.ar

Dag 4
I dag gör ni en heldagstur till Los Glaciares National Park och den mäktiga Perito Morenoglaciären. Era guider är utbildade naturguider som vägleder er i den unika floran och faunan i området. På det som kallas glaciärernas balkong stannar ni för att se det fantastiska skådespelet då glaciären kalvar av sig med ett öronbedövande dån.
Hotell: El Qujote*** El Calafate (F, L)

Dag 5
Under en heldagstur till glaciärerna Upsala, Onelli och Spegazzini får ni möjlighet att bekanta er med den vackra och tusentals år gamla isen på nära håll då ni seglar runt i Banderasbukten och den norra delen av Lago Argentino. Efter lunch besöker ni de imponerande skogarna kring Bahía Onelli. Den som önskar kan göra en kortare vandring för att se de tre glaciärerna Seco, Spegazzini och southern Heim mötas.
Hotell: El Qujote*** El Calafate (F)

Dag 6
Transfer till flygplatsen för flyg till Ushuaia. Vid ankomst i denna världens sydligaste stad möts ni av engelsktalande guide för vidare transport till ert hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Hotell: Hotel Tolkeyen*** (F)
www.tolkeyen.com.ar

 

 

 

Dag 7
I dag gör ni en heldagstur till bl.a. beaglekanalen som under den korta sommaren här fullkomligen exploderar av liv. Ni besöker även Tierra del Fuego (Eldslandets) Nationalpark. Här möts ni av en fascinerande och unik miljö med växter som firebushes, nires, beech trees och box-leafed barberries men även mer bekanta växter som orkidéer och violer.
Hotell: Hotel Tolkeyen*** (F)

Dag 8
I dag bjuder de mäktiga Anderna på storslagna vyer då ni korsar denna imponerande bergskedja på er väg till sjöarna Lago Fagano och Lago Escondido. Lago Fagano är Eldslandets största sjö och ett mycket populärt tillhåll för Albatross och Stormfågel. Tierra del Fuego visar under denna heldagstur upp en orörd och fantastisk natur.
Hotell: Hotel Tolkeyen*** (F)

Dag 9
Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Transfer till flygplatsen för kvällsflyg till Puerto Madryn. Vid ankomst möts ni av guide för vidare transport till ert hotell.
Hotell: Hotel Península Valdes****
Puerto Madyn (F)
www.hotelpeninsula.com.ar

Dag 10
I dag gör ni en heldagstur på Valdeshalvön. Elefantsälar, sjölejon, guanacos, magellanpingvin, sydapare och späckhuggare är några av invånarna här. Ni besöker även ”Salinas Grandes” sydamerikas lägsta punkt, en saltsjö 42 meter under havet.
Hotell: Hotel Península Valdes****
Puerto Madyn (F)

Dag 11
Under förmiddagen besöker ni Punta Tumbo söder om Valdeshalvön hem för över en halv miljon magellanpingviner. Under eftermiddagen flyg via Buenos Aires till Mendoza.
Hotell: Hotel Península Valdes****
Hotell: Hotell Crillon*** (F)
www.hcrillon.com.ar

Dag 12
I dag följer ni med på en heldagstur till några av den ”Nya världens” främsta vingårdar. Argentina är Sydamerikas största vinproducerande land och det femte viktigaste i världen. Vingårdarna ligger i ett mycket vackert område vid Andernas sluttningar.
Hotell: Hotell Crillon*** (F)

Dag 13
The ”Andean Circuit” är en tur som tar er upp på 4.200 meters höjd för vyer av en av ”the seven summits” sydamerikas högsta berg Aconcagua. Under denna heldagstur i Anderna besöker ni pittoreska små byar i det gamla Inkariket sydligaste områden. Ni kommer till platser som t.ex. Chacras de Coria och Potrerillos Valley.
Hotell: Hotell Crillon*** (F)

Dag 14
Transfer till flygplatsen för att påbörja resan hem eller för vidare flyg till nästa destination.