Zimbabwe
Victoriafallen, Mana Pools och Hwange
 

Zimbabwe ligger helt omgärdat av andra länder och är välsignat med stora naturtillgångar och vackra vyer. Två större floder bildar gränser i nord och syd: den stora Zambezifloden skär igenom den norra gränslinjen medan den tröga Limpopo utgör gränsen mot Sydafrika. Zambezifloden fullständigt flödar över av nästan overkligt vackra naturbilder av olika slag och är dessutom moder till ett av
Naturens Sju Underverk: Victoriafallen.
Nationalparkerna utefter floden är omsusade, särskilt Mana Pools och dess enastående djurliv nere i ändan av Africa´s Great Rift Valley. Utmed gränsen mot Botswana ligger Hwange National Park som huserar södra Afrikas sista stora elefanter, bufflar och sabelantilop. Detta är sann vildmark där djuren rör sig fritt hur de behagar.

 

Avresor dagligen

Kontakta Trackers för priser.

Dag 1
Ni landar på Victoria Falls flygplats och möts av er lokalguide. Transfer till ert hotell beläget hotell beläget med utsikt över fallen. Vi rekommenderar att ni avslutar dagen med solnedgångskryssning på floden.

Dag 2
Ni tillbringar hela dagen vid Victoriafallen, för de som önskar finns möjligheter till ett antal olika aktiviteter. Exempelvis: forsränning, bungy jump, kryssning på Zambezi floden eller helikopter sightseeing.

Dag 3
Under förmiddagen hämtas ni för transfer till flygplatsen och flyg österut längs den mäktiga Zambezifloden till Mana Pools National Park. Vid ankomst möts ni av era guider för transfer till den västra utkanten av parken. Här har Ruckomechi Camp funnit sig väl till rätta i en skogsdunge bevuxen med Accacia och Mahognyträd. Utsikten över Zambezifloden och de stora bergen i fjärran är betagande.
Campen tar emot sina gäster i 7 chalets täckta av halm och med fullt utrustade badrum. Naturlivet är överväldigande och det finns massor att ta sig för. Safari i öppna jeepar, båtar, kanoter, och fiske. Dagliga promenader under ledning av kunniga guider tillhör också höjdpunkterna.

Dag 4 - 5
Två hela dagar på safari i Mana Pools. Kudu, zebra, impala och waterbuck frekventerar regelbundet den öppna flodslätten och grannskapets elefanter låter sig väl smaka av det stora antalet Albidaträd som växer i närheten. Rovdjur som lejon, vildhund, leopard och gepard lurar i buskarna medan buffelhjordarna hellre håller sig till flodkanten. Även fågelskådaren får sitt lystmäte eftersom floden lockar till sig vattenfågel i parti och minut.

 

Dag 6
Under förmiddagen hämtas ni för vidare flyg söderut mot Hwange National Park. Ni landar i ett privat reservat, beläget inne i Nationalparken. Er camp är belägen i den sydöstra delen av den stora nationalparken och är en av få camper i området. Hwange är omtalat för sin, särskilt under de torra vintermånaderna, enorma tillgång av vilda djur, bland dem elefant och buffel. Här erbjuds storartade möjligheter att se storvilt medan man färdas i öppna terränggående jeepar. Helst då tidiga morgnar och sena eftermiddagar då djuren är som mest aktiva. På programmet står även safaris till fots, ledsagade av beväpnade guider. Campen ligger helt avskilt med utsikt över ett litet vattenhål – där mycket storvilt håller till. Boendet består av 13 bekvämt inredda stora tält, alla utrustade med dusch och toalett med rinnande varmt och kallt vatten. Det finns också en utomhusdusch för den som tycker om att tvaga sig under bar stjärnhimmel. Belysningen drivs med batterier, vilket skapar en extra lugn och tyst miljö.

Dag 7 - 8
I två hela dagar njuter ni av Hwanges skönhet. Om somrarna ses stora antilophjordar förflytta sig över savannen, tätt följda av sina naturliga fiender rovdjuren. Elefant, buffel, giraff, sabelantilop, gnu och ibland till och med gemsbok brukar visa sig i trakten. Området är ett av de mest rovdjursintensiva i hela Afrika – lejon, leopard, vildhund och gepard hör till de regelbundna besökarna. I deras sällskap syns av och till afrikansk vildkatt, serval, honey badger, civet och hyena. Flera vattenhål som särskilt under vintermånaderna lockar hit djuren i stora antal är koncentrerade till grannskapet. Campens gäster kan där slå sig ner och se de fyrbenta varelserna paradera förbi på väg att släcka sin törst. För fågelskådaren finns många sorters bevingade arter att observera, från Miombos inhemska till Kalahariöknens sällsynta arter.

Dag 9
Transfer med flyg från Hwange tillbaka till Victoria Falls där ni påbörjar er hemresa. Ert flyg tillbaka till Sverige via Johannesburg avgår under eftermiddagen.

* Som alla Trackers resor så är arrangemangen i Zimbabwe skräddasydda och anpassas efter varje kunds önskemål och förutsättningar. Det går att göra kortare eller längre besök med mer eller mindre aktivitet. Tillsammans planerar vi resan så den blir precis som ni vill ha den.