Indien – Kontrasternas och motsägelsernas land  

Indien är ett land av kontraster och motsägelser. Här hittar du ett rikt djurliv, en rik kultur, exotisk mat med många smaker och kryddor, omväxlande natur. Från ändlösa stränder till Himalayas majestätiska toppar. Väldiga skogar och täta snår med ett rikt djurliv som tiger, lejon och leopard. Landskapet varierar från torra öknar och tropiska stränder till tät djungel och höga berg.

Väldiga tempel, enorma palats och historiska fästningar vittnar om landets rika kulturhistoria. Matkulturen, som varierar från region till region, genomsyras av Indiens breda utbud av kryddor och är en fröjd för såväl ögat som smaklökarna.

 
Indien - för alla sinnen

Detta är exklusiv resa då ni bor på några av Indiens absolut bäst belägna hotell och safari lodger. Allt fokus ligger på att ge er som gäst den bästa möjliga upplevelse som landet kan erbjuda.
I Old Delhi strosar du omkring bland trånga gränder där det traditionella Indien med kor, bilar och rikshaws trängs på gatorna och ett besök till Taj Mahal i Agra står högt på många människors lista över drömresmål. Beläget i Mandla distriktet Madhya Pradesh sträcker sig, Kanha nationalpark över en yta på över 1 940 kvadratkilometer. Det kuperade landskapet i Kanha nationalpark utgör tillsammans med Bandhavgarh Nationalpark ett av Indiens vackraste ekosystem.
Läs mer >>

 
 
Kerala - Backwaters
 

I södra Indien långt från charterstränder och stökiga resort’s finner man det som kallas Backwaters. Detta ”Indiens Venedig” ligger i Kerala och är en imponerande labyrint med kanaler i där man ombord en privat husbåt njuter av lugnet och ser vardagen stilla flyta förbi. Service och boende är av högsta standard och den lilla besättningen skämmer bort gästerna med specialiteter för södra Indien och delar med sig av sin kunskap om livet här i Backwaters. För en komplett upplevelse rekommenderar vi att kombinera med några dagar på klassiska Brunton Boatyard i Kochin och att njuta av lugnet vi Marari Beach.
Läs mer >>

 
Darjeling

Bergsbyn Darjeeling är djupt färgad av brittisk kolonialhistoria och ligger på 2 000 meters höjd med det storslagna Mount Kanchenjunga i bakgrunden. Här kan du ta en tur på den berömda och världsarvslistade järnvägen Darjeeling Hill till grannstäderna Ghoom och Kurseong, och se den pittoreska Batasia Loop på vägen. Ströva genom shoppingcentrat, där du kan handla lokala hantverk och antikviteter, stanna till vid det ryktbara Das Studios för att kika på deras samling svart-vita fotografier av regionen och ta en kopp te eller kaffe på Keventers eller Glenary’s, två av shoppingcentrats väletablerade caféer. Besök det eleganta Planters’ Club, som en gång var en lokal maharadjas palats, och njut av den fantastiska utsikten från sluttningarna som omger Chowrasta, där scenen lockar fram bilder av stortidsdagar som för länge sedan passerat revy.
Läs mer >>

 
 
&Beyond India
 

I Indien får våra gäster följa med på den ultimata naturupplevelsen under ledning av välutbildade naturalister. En kombination av mångårig erfarenhet att genomföra högklassiga safaris i Afrika och stora ekonomiska resurser har gett &Beyond möjligheten att bygga ett nätverk av små och unika safari camper i några av Indiens mest värdefulla naturreservat. Filosofin är att världens vilda djur och marker hör till våra mest värdefulla naturresurser och att detta arv måste förvaltas i samklang med människorna som bor i närheten camperna. Som en naturlig del i arbetet med naturresor i Indien har &Beyond naturligtvis även ett aktivt engagemang i Travel Operators for Tigers (TOFT).