Himalaya - Bhutan och Nepal  

Det lilla isolerade kungadömet Bhutan kallas ”Land of the thunderdragon” och ligger inklämt mellan jättarna Indien och Kina. Fram till mitten på 70-talet var landet stängt för besökare och under århundraden har man levt sitt liv på samma sätt som idag. I stället för BNP mäter man här GNH ”Gross National Happines” för att försäkra sig om att man är jordens lyckligaste folk.

Nepal ligger mellan Indien i söder och Tibet (Kina) i norr där världens högsta bergskedja, Himalaya, utgör gräns. I Nepals finns åtta av jordens fjorton åttatusenmeterstoppar. Landet var länge ett slutet Konungarike men öppnades upp i början på 1950-talet. Sedan dess har turism med fokus på bergsbestigning och trekking varit en av landets huvudnäringsgrenar. Landet är fattigt men du möts av en mycket stor gästvänlighet och en rik kultur som präglas av landets två stora religioner, Hinduismen och Buddhismen.

 
Bhutan - Land of the Thunderdragon
 

Det lilla isolerade kungadömet som kallas ”Land of the thunderdragon” ligger inklämt mellan jättarna Indien och Kina. Fram till mitten på 70-talet var landet stängt för besökare och under århundraden har man levt sitt liv på samma sätt som idag. I stället för BNP mäter man här GNH ”Gross National Happines” för att försäkra sig om att man är jordens lyckligaste folk. Buddismen genomsyrar vardagen och det som på många andra resmål berättas om något som hände för länge sedan sker här fortfarande och som besökare får man uppleva ”historia i nutid”. Bhutan bjuder på mycket kultur men även fantastiska naturscenerier med vyer över Himalaya och i den tropiska molnskogen finns spännande invånare som bl.a. röd panda och kragbjörn.
Läs mer >>

 
Nepal - Världens tak

Nepal ligger mellan Indien i söder och Tibet (Kina) i norr där världens högsta bergskedja, Himalaya, utgör gräns. I Nepal finns åtta av jordens fjorton åttatusenmeterstoppar. Landet var länge ett slutet konungarike men öppnades upp i början på 1950-talet. Sedan dess har turism med fokus på bergsbestigning och trekking varit en av landets huvudnäringar. Landet är fattigt men du möts av en mycket stor gästvänlighet och en rik kultur som präglas av landets två stora religioner, Hinduismen och Buddhismen.
Läs mer >>